Ďalší „džob“ v Gazprome pre Putinovho priateľa exkancelára Schrödera
05 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder bol nominovaný do Dozornej rady spoločnosti Gazprom. Tento 77-ročný politik je už predsedom výboru akcionárov spoločnosti Nord Stream AG a predsedom predstavenstva Nord Stream 2 AG, píše portál gmx.net.

Ďalší „džob“ – už koľký?

Bývalý kancelár Gerhard Schröder bude mať ďalšiu prácu v ruskom plynárenskom biznise. Tento politik SPD a priateľ ruského prezidenta Vladimíra Putina bol nominovaný do Dozornej rady štátnej spoločnosti Gazprom. Oznámil to energetický gigant v Petrohrade.

Bezpečnostný expert: Nemecko zostalo v zlom svetle s naštrbenou reputáciou
Nemecko čelí v súvislosti s ukrajinskou krízou masívnej kritike zo strany spojencov. Bezpečnostný expert Wolfgang Ischinger to pripisuje nešikovným krokom nemeckej vlády, píše epochtimes.de. Nemecký bezpečnostný expert Wolfgang Ischinger ostro... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Výročné valné zhromaždenie je naplánované na 30. júna. Schröder nahradí Timura Kulibajeva, zaťa bývalého kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva, ktorý bol zosadený v dôsledku januárových nepokojov.

Schröder je už predsedom výboru akcionárov spoločnosti Nord Stream AG a predsedom predstavenstva spoločnosti Nord Stream 2 AG. Oba plynovody vedúce popod Baltské more spájajú Rusko a Nemecko. Bývalý kancelár je tiež predsedom Dozornej rady ruskej štátnej energetickej spoločnosti Rosnefť.

Nemecko medzi dvoma mlynskými kolesami (Fabian Busch)
Komentár Fabiana Buscha (GMX) Nemecko stojí medzi Nord Stream 2 a sankciami. O protichodné názory nie je núdza. Kým ministerská predsedníčka Meklenburska-Predného Pomoranska Manuela Schwesigová a bývalý kancelár Gerhard Schröder svorne presadzujú... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Potešil Moskvu

Schröder nedávno polichotil Moskve, keď  kritizoval požiadavky Ukrajiny na dodávky zbraní vzhľadom na vážne napätie s Ruskom. Obvinil tiež NATO z posilňovania ruských vojsk na ukrajinských hraniciach.

Jeho stranícka podpora Rusku spustila v Nemecku spŕšku kritiky, dodáva gmx.net.

(Medzititulky red. HD.)

Ak Rusko uzavrie plynový kohútik Európe - čo potom?
Stupňujúce sa napätie medzi Západom a Ruskom v súvislosti s Ukrajinou zvýšilo obavy o dodávky ruského plynu do Európy a podnietilo Európsku komisiu a Spojené štáty, aby preskúmali alternatívne možnosti dodávok, píše de.euronews.com. Náhradné... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.