Eduard Chmelár tvrdí, že Zuzana Čaputová klame...
03 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Dnes je to už nespochybniteľné a vládna koalícia na čele so svojou tútorkou Zuzanou Čaputovou by mala zmeniť rétoriku. Viesť vojnu proti vlastnému obyvateľstvu v takej zásadnej veci je vrcholom arogancie, nezodpovednosti a popierania všetkých demokratických princípov." Citát Eduard Chmelár

Prezidentka Zuzana Čaputová bola dnes hostkou v relácii rádia Expres, Braňo Závodský Naživo. V relácii sa venovali aj téme obrannej zmluvy s USA. A okrem iného uviedla aj to, že zvažuje právne kroky voči tým, ktorí ju označujú za agentku americkej ambasády. 

Eduard Chmelár reaguje

"To, čo predviedla táto pani z Pezinka dnes v Rádiu Expres, kde sa jej najservilnejší moderátor Braňo Závodský strkal do zadku tak hlboko, že mu trčala len nosná dierka, aby mohol dýchať, bolo vrcholom manipulatívnosti a nekompetentnosti a potvrdením, že táto žena nemá v kresle hlavy štátu čo hľadať," uviedol Eduard Chmelár v reakcii na vyhlásenie Zuzany Čaputovej. 

Zuzane Čaputovej podľa Chmelára bezpochyby zalichotilo, že ju Závodský považuje za „odvážnu a rozhodnú štátničku“, ktorá je schopná robiť „nepopulárne opatrenia“.  

Chmelár si myslí, že jej dokonca zalichotilo na toľko, že sa sama označila za „zodpovednú štátničku“, čo je podľa neho chyba.

Nový politický pakt v Európe
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil vytvorenie nového politického paktu v Európe, ktorého súčasťou je Ukrajina, Poľsko a Veľká Británia. Namierený je proti Putinovi. Británia chce dominovať, informuje český portál novinky.cz. Očakáva... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Štátnik nie je ten, kto sa obráti proti svojmu ľudu

"Štátnik nie je ten, kto sa obráti proti svojmu ľudu, ale ten, kto je schopný dovidieť za horizont budúcich volieb a urobiť v tomto zmysle rozhodnutia, ktoré výrazne posilnia krajinu a posunú ju vpred. Zuzana Čaputová nie je schopná dovidieť si na špičku nosa, ohrozuje záujmy Slovenska a klame, až sa jej z úst práši. Jej vyjadrenia boli nielen manipulatívne, ale aj naivné ako odpovede školáčky, ktorá sa zle naučila text, ale svoju neistotu prekrýva sebavedomým vystupovaním. Je toho opäť veľmi veľa, preto len krátko," vysvetľuje politológ.

Zuzana Čaputová podľa Chmelára nehovorí pravdu, keď tvrdí, že jej názory na rozmiestnenie vojakov NATO na Slovensku sú v súlade s tým, čo prezentovala v kampani. "V kampani tvrdila, že na prítomnosť cudzích vojsk na Slovensku nevidí dôvod – kto uveril jej klamstvám, nech si dnes trieska hlavu o múr," vysvetľuje Chmelár.

Podľa politológa nehovorí pravdu ani vtedy, keď tvrdí, že keď tu nebudeme mať vojakov NATO, staneme sa terčom Ruska.

Zuzana Čaputová podľa Chmelára opakovane zavádza, keď tvrdí, že Rusko nám dalo ultimátum, že spojenci nám môžu prísť na pomoc len ak to dovolí Moskva. "Je to hrubá lož, neklamte pani Čaputová, nič také medzi požiadavkami nie je," píše Eduard Chmelár.

Česi americký radar odmietli (Peter Weiss)
Názor Petra Weissa (Pravda) V súvislosti s argumentáciami pre a proti Dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a Spojenými štátmi bývalý politik a diplomat Peter Weiss ponúka veľavravnú paralelu – niekdajšiu diskusiu o výstavbe amerického... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zuzana Čaputová klame...

Politológ tiež zdôrazňuje, že Zuzana Čaputová primitívne zavádzala, že na našej strane je len 5000 vojakov NATO, kým na ruskej strane je stotisícová armáda. A dodáva, že zámerne nespomenula desaťtisíce ukrajinských vojakov natlačených na ruských hraniciach, ktorí vyprovokovali Moskvu k recipročnému kroku.

"Zuzana Čaputová klame, keď tvrdí, že jej interpretačná doložka je „záväzok pre všetky politické generácie pri aplikácii zmluvy“, píše Eduard Chmelár.

"Priznám sa, že keď povedala Závodskému, že jej interpretácia pôsobí na poslancov vládnej koalície uisťujúco, vybuchol som od smiechu. Buď je táto osoba totálne nekompetentná a nikdy nemala dostať diplom z práva alebo tak sprosto až detinsky klame, že je jej už všetko jedno – rozhodnite sa sami. No nič také: interpretačnou doložkou si môže vytapetovať záchod, neexistuje moc, ktorá by donútila Američanov a už vôbec nie budúce vlády (sic!), aby sa riadili jej simplicitným výkladom, čo si tá baba o sebe myslí?!" Pýta sa Eduard Chmelár, ktorého zo stoličky toho dvihli aj iné vyjadrenia Zuzany Čaputovej v relácii rádia Expres.

Ignorácia zo strany Zuzany Čaputovej je podľa Chmlelára nesmierna drzosť. A odkazuje jej, že Slovensko nepotrebuje ešte tvrdšiu propagandu, ale rešpekt k názorom verejnosti.

Jej vyhlásenie, že „Slovensko je masívnym objektom propagandy“ považuje Eduard Chmelár ďalšie nepochopenie „krajiny, ktorej nerozumie“. 

D. Kubín: Narodeniny Hviezdoslava si v meste pripomenuli lampiónovým sprievodom
Lampiónovým sprievodom si v stredu v Dolnom Kubíne pripomenuli 173. výročie narodenia slovenského básnika, dramatika a prekladateľa Pavla Országha Hviezdoslava. Inšpiráciou pre podujatie boli zachované dobové správy o tom, ako si verejnosť s... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Vláde Slovenskej republiky a mainstreamovým médiám adresuje politológ výzvu

"Za žiadneho prezidenta som sa tak nehanbil ako za vás!" Píše Eduard Chmelár.

Vláde Slovenskej republiky a mainstreamovým médiám adresuje politológ výzvu v nasledovnom znení:

"Týmto vyzývam vládu Slovenskej republiky a C, aby prestali viesť vojnu proti vlastným občanom. Vyzývam prezidentku Slovenskej republiky, aby zoči-voči tomuto jednoznačnému hlasu občanov Slovenska prehodnotila svoje pôvodné stanovisko a dala vojenskú zmluvu s USA posúdiť Ústavnému súdu SR."

V závere vyjadruje presvedčenie, že vláda, ktorá sa dozvedá o výcviku ukrajinských povstalcov americkou armádou na našom území zo zahraničnej tlače; vláda, ktorá sa dozvedá o pláne poslať sem 1000 vojakov NATO zo zahraničnej televízie – nie je ani suverénna, ani svojprávna, ani slobodná vo svojom uvažovaní.

"A tak namiesto fňukania, že sa voči vám zvyšuje hnev zo strany verejnosti, by ste si mali uvedomiť, že toto bol v dejinách vždy dôvod na povstanie. Tak buďte radi, že máte lenivý a atomizovaný národ," konštatuje politológ a historik Eduard Chmelár.

Čo odpovedali USA a NATO (VIDEO) | Hlavný Denník (hlavnydennik.sk)