Znepokojený minister vnútra Roman Mikulec
02 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Hlas v poslednom čase dáva samé góly," tvrdí minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a v príspevku na sociálnej sieti sa venuje poslancovi NR SR Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas - SD).

Šutaj Eštok nedávno tvrdil a vysvetľoval, že Štefan Hamran je papaláš najhrubšieho zrna. Roman Mikulec obhajuje svojho podriadeného Štefana Hamrana a tvrdí, že Hlas - SD si dáva gól do vlastnej bránky. 

"Jeden z najsnaživejších - poslanec Šutaj Eštok napísal pozoruhodný status založený na už aj tak dosť pozoruhodnom článku Jany Šimíčkovej. Rozhorčuje sa v ňom, že si dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran chodí na služobné cesty, ktoré sú v skutočnosti dovolenkami a to ešte služobným cestným vozidlom," začína minister vnútra Roman Mikulec na sociálnej sieti svoj príspevok. 

Reaguje na vyhlásenie poslanca NR SR Matúša Šutaja Eštoka, ktorý nedávno vyhlásil, že Štefan Hamran si pomýli políciu s luxusnou cestovkou. A Na sociálnej sieti napísal, že: "Hamran sa vyberie v pracovnom čase a v služobnom aute na lyžovačku. Nie sám, ale so svojou podriadenou, ktorá ako sám uvádza je jeho “osobná kamarátka”. A nie na Slovensko, ale rovno do Rakúska. No, ale ako odpísal na otázky novinárov z Hospodárskych novín, stihol popri lyžovačke aj stretnutie s rakúskymi policajtmi."

Šutaj Eštok tiež dodal, že: "...Hamran je papaláš najhrubšieho zrna, ktorý sa vozí na 2.najluxusnejšom aute aké naša polícia má; BMW 750i XDrive 7L. Na tom najluxusnejšom - pancierovanom- sa spolu s ochrankou vyváža jeho šéf Matovič. A nebyť toho, že práve jemu robi policajný prezident verného poskoka pri jeho politických čistkách, už by dávno slúžil niekde na chodníku."

Čarodejnice upaľujte bezo mňa
"Čarodejnice upaľujte bezo mňa," píše poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok a odkazuje, že na inkvizičných procesoch ústavnoprávneho výboru parlamentu s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom sa za žiadnych okolností nemieni podieľať. V príspevku na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Znepokojený minister vnútra Roman Mikulec

Toto vyhlásenie znepokojilo ministra vnútra Romana Mikulca a pustil sa do obhajoby svojho podriadeného Štefana Hamrana.

"Veľmi, naozaj veľmi rád pán Šutaja-Eštoka vyvediem z omylu. Štefan Hamran, tak ako akýkoľvek iný zamestnanec má nárok na dovolenku, ktorú si mimochodom hradil sám a mal ju riadne schválenú - mnou. Na jazdu služobným vozidlom má z titulu svojej funkcie nárok 24/7 a keďže je to dočasne poverený prezident Policajného zboru, služobná pohotovosť je u neho nepretržitá. Bolo na jeho dobrej vôli, že si zo svojho voľného času ukrojil a stretol sa s rakúskymi kolegami. Vozidlo, ktorým cestoval, je zapožičané. Bezodplatne," uviedol Roman Mikulec.

A hneď sa aj pustil do strany Hlas - SD.

"Keď sa však vrátim k papalášizmu, ktorý tak Šutaja-Eštoka rozhorčil, prečo si neurobiť výlet do nedávnej minulosti, kedy k papalášizmu naozaj došlo. To Peter Pellegrini dokázal ako premiér naplno využiť štát ako cestovnú kanceláriu. Na Silvestra v roku 2019 sa Leteckým útvarom Ministerstva vnútra SR prepravil do Drážďan, aby si vychutnal operetu. Všetky náklady s tým spojené hradil štát. A bavíme sa tu o päťcifernej sume. Za jednu noc panských huncútsiev, za 24 hodín kvôli jednej opere. Alebo kvôli niečomu inému?" Pripomína expremiérovu cestu na operu.

Sulíkovi rovno "na solar"
K zaujímavej hodnotovej roztržke došlo medzi dvomi bývalými vernými spolustraníkmi, tentoraz v prostredí Slobody a Solidarity. Všetko sa odohralo na konte Richarda Sulíka, v jeho statuse o istej "úspešnej" akcii. Rok a pol intenzívnej snahy... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Mikulec je presvedčený, že novinárka písala tendenčný článok

Mikulec si myslí, že Šutaj-Eštok sa mohol nechať uniesť a zaviesť tendenčným článkom, na ktoré sme u Šimíčkovej už zvyknutí. A vytýka strane Hlas - SD, že jeho status prezdieľala materská strana bez štipky sebareflexie alebo snahy overiť si fakty, čo podľa neho iba dokazuje, v akom pokrivenom svete spolu so zvyškom opozície žije.

Nakoniec pridal ešte malý bonus. "Pani Saková skritizovala predvolávanie generálneho prokurátora na výbory pre jeho návštevu Ruska. Rád by som sa jej opýtal, prečo, keď s ním tak veľmi nesúhlasila, prišla na Zahraničný výbor NR SR? Odpoveď je zrejmá - lacné politické body. Naozaj sa teším, čo prinesú ďalšie dni," uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Denisa Saková informuje o mocenskom divadle voči generálnemu prokurátorovi
"V priamom prenose som bola svedkom nedôstojného divadla zo strany koaličných voči generálnemu prokuratorovi Marošovi Žilinkovi," tvrdí Denisa Saková (Hlas - SD). Saková si myslí, že voči Marošovi Žilinkovi sa vedie studená vojna. A dôvody... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.