Čarodejnice upaľujte bezo mňa
01 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Čarodejnice upaľujte bezo mňa," píše poslanec NR SR Matúš Šutaj Eštok a odkazuje, že na inkvizičných procesoch ústavnoprávneho výboru parlamentu s generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom sa za žiadnych okolností nemieni podieľať.

V príspevku na sociálnej sieti vysvetlil dôvod. 

Matúš Šutaj Eštok sa vyjadruje k rokovaniu Zahraničného výboru Národnej rady, ktoré iniciovali koaliční poslanci. Chceli, aby na ňom generálny prokurátor Maroš Žilinka vysvetlil okolnosti svojej cesty do Moskvy. Žilinka počas návštevy Ruska 13. januára podpísal program vzájomnej spolupráce generálnych prokuratúr Slovenskej republiky a Ruskej federácie. O prehodnotenie či zrušenie plánovanej cesty do Ruska žiadali Žilinku pred odchodom viacerí politici aj europoslanci.

Esá ako Šeliga si ukájajú svoje egá

"Ak sa právne esá ako páni Šeliga či Baránik rozhodli ukájať svoje egá na ponižovaní odborníka, ktorému nesiahajú ani po päty, nech si láskavo zabezpečia komparz od svojich koaličných kumpánov," tvrdí Matúš Šutaj Eštok a má aj zopár otázok. 

"Kde boli títo morálni invalidi v čase, keď Igor Matovič lietal po Európe ako Létající Čestmír a prekračoval všetky svoje kompetencie? To náhodou nebolo poškodzovanie dobrého mena Slovenska v zahraničí?" Pýta sa.

Šeliga a jeho strana s preferenciami na úrovni štatistickej chyby

Matúš Šutaj Eštok poukazuje aj na niečo iné. Pripomína, že keď Igor Matovič lietal po Európe" "...strana pána Šeligu s preferenciami na úrovni štatistickej chyby vtedy brojila proti Sputniku tak, že sa vyhrážala odchodom z vládnej koalície."

Dodáva, že je škoda, že to nestihla zrealizovať, lebo medzitým sa rozpadla a z jedného nič vznikli dve nič. "Ako to, že si vtedy koaliční moralisti nevolali ministra Matoviča na svoj inkvizičný výsluch a neplakali do kamier nad obeťami KGB?" Pýta sa ďalej. 

Matúš Šutaj Eštok si myslí, že to nie je nič iné, ako pomsta za to, že svojimi odbornými pripomienkami upozornil generálny prokurátor na zásadné ústavné nezrovnalosti obrannej zmluvy s USA, ktorú sa vládna koalícia pokúsila poza bučky, počas vianočných sviatkov, lokajsky a potichučky odsúhlasiť.

Ona vníma, iba občania sú zmätení
Situácia na rusko-ukrajinskej hranici je naďalej napätá. Americké ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko pokračuje v posilňovaní vojenskej prítomnosti v týchto oblastiach. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorkovom vyhlásení uviedla, že situácia... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Detinská zlosť

"Nepodarilo sa, a tak si svoju detinskú zlosť vylievajú na verejnom okiadzaní generálneho prokurátora," konštatuje Šutaj Eštok.

"Takže ešte raz. Táto trápna politická pomsta nemá s ústavnosťou ani s cestou generálneho prokurátora do Ruska nič spoločné. Preto poprosím – bez mojej účasti," dodáva v závere príspevku na sociálnej sieti.

Ako vypovedať zradcovskú zmluvu
Podľa predsedu strany SMER - SD Roberta Fica, prezidentka Zuzana Čaputová posiela do Ameriky dvoch klamárov. "Ministrov Naďa a Korčoka," hovorí Robert Fico. "Len klamstvami sa dá obhájiť ozrutnosť tejto zmluvy," hovorí Fico. Zdôrazňuje aj to, že... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová