ZMOS: Vláda na nás kašle! Už túto stredu zvolávame protest!
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Priamo pred budovou vlády počas rokovania kabinetu! Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) si vybral ideálny čas a ideálne miesto na svoj protest. Prídete ich v stredu podporiť?

Takto to ďalej nejde!

ZMOS toho má už plné zuby! I keď Združenie miest a obcí Slovenska vo svojej tlačovej správe nazvalo to, že na nich vláda kašle, kulantne ako dlhodobá neprínosná situácia, jedno je jasné. Idú do protestu! Ak nepomôže, nastúpi niečo ešte horšie!

Ako informoval Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska, protest je naplánovaný na 11. hodinu v stredu 2. februára priamo pred budovou vlády. Za každé regionálne združenie, ktorých je spolu 61, prídu štyria členovia, píše denník Pravda.

Vláda ich dlhodobo ignoruje

O protestnom zhromaždení rozhodlo priamo predsedníctvo ZMOS. Pred úradom vlády chce samospráva predstaviť konkrétne požiadavky miest a obcí vo vzťahu k vláde a parlamentu. „Napriek zložitej epidemiologickej situácii ale z dôvodu dlhodobej neprínosnej komunikácie je to jediná možnosť, ako vstúpiť do procesov prijímania zákonov,“ píše sa v správe.

ZMOS: Vláda na nás kašle! Ak nepomôže protest, tešte sa na TOTO!
ZMOS toho má už plné zuby! I keď Združenie miest a obcí Slovenska vo svojej tlačovej správe nazvalo to, že na nich vláda kašle, kulantne ako dlhodobá neprínosná situácia, jedno je jasné. Idú do protestu! Ak nepomôže, nastúpi niečo ešte... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Kaliňák ďalej povedal, že mestá a obce, ktoré počas všetkých vĺn pandémie zabezpečovali všetky kľúčové opatrenia na ochranu svojich obyvateľov, samosprávy, ktoré testujú a očkujú a sú spoľahlivým partnerom štátu, sú dlhodobo ignorované pri príprave zákonov.

Viac povinností, menej peňazí a žiadne slovo v procese prijímania zákonov

„Závažné pripomienky, konštruktívne návrhy vychádzajúce z miery poznania skutočného života a rovnako aj formulované odporúčania sú prehliadané. Neexistuje skutočná komunikácia medzi štátom a samosprávami. Štát nechal obce a mestá pred dverami,“ dodal.

ZMOS je rozhodnuté, že ak nebude ich požiadavkám vyhovené, ďalším krokom bude štrajk na úrovni všetkých samospráv.

K protestu sa však nepripojí Únia miest Slovenska. Zhodli sa na tom zástupcovia prezídia s tým, že v súčasnej situácii nepovažujú takýto postup za vhodný, ani za rozumný a nechcú zvyšovať napätie v spoločnosti. Únia zastupuje aktuálne 61 členských miest.

Českí policajti sľubujú pomoc Slovensku: Očakáva vláda nejaké nepokoje?
Niečo nám taja? V českej vláde sa uvažuje o vyslaní polície na Slovensko. Zásadná otázka znie: Kto ich o to žiadal? Tak už nie je vyostrená situácia na hraniciach Rusko - Ukrajina ale Slovensko - Ukrajina? "Ak sa situácia na hraniciach Slovenska... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.