ZMOS: Vláda na nás kašle! Ak nepomôže protest, tešte sa na TOTO!
28 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

ZMOS toho má už plné zuby! I keď Združenie miest a obcí Slovenska vo svojej tlačovej správe nazvalo to, že na nich vláda kašle, kulantne ako dlhodobá neprínosná situácia, jedno je jasné. Idú do protestu! Ak nepomôže, nastúpi niečo ešte horšie!

Takto to ďalej nejde!

Predsedníctvo Združenia miest a obcí Slovenska pred týždňom rozhodlo o organizovaní protestného zhromaždenia samospráv, na ktorom budú predstavené konkrétne požiadavky miest a obcí vo vzťahu k vláde a parlamentu. Napriek zložitej epidemiologickej situácii ale z dôvodu dlhodobej neprínosnej komunikácie je to jediná možnosť, ako vstúpiť do procesov prijímania zákonov, píše sa v správe.

Vláda ich dlhodobo ignoruje

Podľa ZMOSu mestá a obce, ktoré počas všetkých vĺn pandémie zabezpečovali všetky kľúčové opatrenia na ochranu svojich obyvateľov, samosprávy, ktoré testujú a očkujú a sú spoľahlivým partnerom štátu, sú dlhodobo ignorované pri príprave zákonov. Závažné pripomienky, konštruktívne návrhy vychádzajúce z miery poznania skutočného života a rovnako aj formulované odporúčania sú prehliadané.

Bukovský: Premiér oznámil, kedy vláda zavedie POVINNÉ CHUDNUTIE!
Premiér už dostal analýzu odborníkov a vláda môže zaviesť povinné chudnutie! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti známy lekár Igor Bukovský. Ak nedosiahnete predpísaný obvod pásu a BMI, čakajú vás naozaj krušné chvíle! Pustime sa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Viac povinností, menej peňazí a žiadne slovo v procese prijímania zákonov

"Neexistuje skutočná komunikácia medzi štátom a samosprávami. Štát nechal obce a mestá pred dverami. Na jednej strane ignoruje vecný prístup zo strany miest a obcí, ale na druhej strane na nich presúva nové a ďalšie úlohy. Spravidla bez peňazí," obviňuje združenie vládu.

A kalich trpezlivosti očividne pretiekol! "Vzhľadom na tieto fakty rozhodlo Predsedníctvo ZMOS 19. januára 2022 o protestnom zhromaždení."

Vylúčený nie je ani štrajk!

Súčasťou tohto postoja bude organizovaný verejný protest, ktorý sa uskutoční 2. februára 2022, so začiatkom o 11 hod. pred Úradom vlády Slovenskej republiky v Bratislave. Predstavitelia samospráv na podujatí predstavia konkrétne požiadavky ku konkrétnej legislatíve.

"Predsedníctvo ZMOS navrhlo formát 4 členov za každé regionálne združenie miest a obcí, ktorých je celkovo 61 s tým, že ak nebude prezentovaným požiadavkám vyhovené, ďalším krokom bude štrajk na úrovni všetkých samospráv," uviedol Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS.

Matovičov facebook sa prebral! Neuveríte, ako minister ZVOZIL Pellegriniho (VIDEO)
Igor Matovič je stelesnené zlo slovenskej politiky! Takto označil ministra financií na tlačovej konferencii líder Hlasu Peter Pellegrini. Zároveň vylúčil akúkoľvek spoluprácu s OĽaNO. Matovičova odpoveď na seba nenechala dlho čakať. A minister si... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.