Českí policajti sľubujú pomoc Slovensku: Očakáva vláda nejaké nepokoje?
31 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Niečo nám taja? V českej vláde sa uvažuje o vyslaní polície na Slovensko. Zásadná otázka znie: Kto ich o to žiadal? 

Tak už nie je vyostrená situácia na hraniciach Rusko - Ukrajina ale Slovensko - Ukrajina?

"Ak sa situácia na hraniciach Slovenska s Ukrajinou vyostrí, pomôžeme," sľúbil český minister vnútra Vít Rakušan na tlačovej konferencii českej vlády.

V prípade, že dôjde na otvorenú vojnu medzi Ukrajinou a Ruskom a vypukne migračná kríza Ukrajincov smerom na západ, českí policajti vypomôžu susednému Slovensku, informuje český portál CNN Prima News.

Bude to Slovensko potrebovať?

‚‚Keby to bolo vyžadované slovenskou stranou a došlo k situácii, ktorá by bola na slovensko-ukrajinskej hranici dramatickejšia ako dnes, je česká polícia pripravená pomôcť,“ povedal k možnému vyslaniu českých policajtov na Slovensko Rakušan.

Propozície Konvoja za slobodu
Československý konvoj za slobodu bude! "Len spolu sa dá dosiahnuť sloboda aj bez politikov. Pridaj sa aj ty 02.02.2022" (Dostali sme do redakcie HD výzvu priamo od organizátorov akcie z Írska. (Identita je redakcii známa, kontakt tak isto, ale z... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Hrozí migračná kríza? Tak potom kde sú manuály CO pre Slovákov?

Zhoršenie situácie, teda napríklad pri otvorenom konflikte s Ruskom, by mohlo viesť až k migračnej kríze Ukrajincov smerom na západ. Veľký nápor by potom vzhľadom na spoločnú hranicu nastal práve u Slovákov.

Rakušan doplnil, že sa na svojej poslednej návšteve Slovenska, odkiaľ sa vrátil pred pár hodinami, so svojím tamojším náprotivkom Romanom Mikulcom dohodol, že všetky opatrenia v súvislosti s Ukrajinou budú spoločne úzko koordinovať. "Svedčí to o tom, že slovenská a česká vláda sú v zásadných otázkach schopné veľmi blízkej komunikácie a spolupráce," dodal minister vnútra.

Občania vyzývajú vládu, parlament a prezidentku: Konajte konečne v záujme občanov Slovenska!
Územie Slovenskej republiky patrí nám občanom a žiadnym iným vládam! Pripomína to našej vláde, parlamentu a prezidentke občianska strana OBČAN- NÁROD- SPRAVODLIVOSŤ (O NÁS). Člen občianskeho prípravného výboru strany, Ivan Stanovič, preto zverejnil... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.