Maďarsko nechce Bidenových vojakov
31 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Maďarsko nepovažuje v súčasnej situácii za účelné rozmiestňovať na svojom území ďalšie sily NATO, informuje český portál echo24.cz.

Situácia okolo Ukrajiny pre Maďarov vraj nie je bezprostredným nebezpečenstvom. Povedal maďarský minister obrany Tibor Benkö. Podľa šéfa maďarskej diplomacie Péter Szijjártó sa USA obrátili na Budapešť ohľadom dočasného umiestnenia amerických jednotiek v Maďarsku.

Každý si hrá svoje hry
Komentár Juraja Draxlera (Facebook) O čo ide na Ukrajine? - Je to jednoduché, až triviálne. Obludné je to, ako sa celkom jednoduchý obraz snaží kriviť masívna propaganda. Rusko nemôže dopustiť, aby sa z Ukrajiny stalo vojensky nepriateľské územie.... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

USA presunú svojich vojakov do východnej Európy

Americký prezident Joe Biden povedal, že Spojené štáty čoskoro presunú neveľký počet svojich vojakov do východnej Európy a členských krajín NATO kvôli napätiu súvisiacemu s Ukrajinou. Do akých štátov by mali byť presunutí, ale nespresnil.

Médiá však v súvislosti s podobnými informáciami, ktoré sa objavili už v predchádzajúcich dňoch, spomínajú predovšetkým Rumunsko, Maďarsko a Bulharsko. Podľa slovenského ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka NATO zvažuje aj nasadenie vojakov na Slovensku.

Nemecko ohrozuje svoju dôveryhodnosť: Prečo odmieta dodávky zbraní na Ukrajinu a nemá jasný postoj k Rusku? (Fabian Busch)
Názor Fabiana Buscha (GMX) Ako by mal Západ reagovať na eskaláciu ukrajinskej krízy? Na túto otázku neexistuje v Berlíne jednoznačná odpoveď. V nemeckej vládnej koalícii a v opozičnej CDU/CSU sa názory na dodávky zbraní alebo prípadné sankcie... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Maďarsko sa necíti bezprostredne ohrozené

Benkö však vyhlásil, že situácia okolo Ukrajiny nepredstavuje pre Maďarsko bezprostredné nebezpečenstvo. Jeho krajina preto nepotrebuje ďalšie sily NATO. Dodal tiež, že podľa maďarskej armády presun ruských jednotiek pozdĺž hranice s Ukrajinou nenasvedčuje tomu, že by Rusko chcelo na Ukrajinu zaútočiť.

Vyslanie lodí a lietadiel

Obavy z možnej invázie na Ukrajinu viedli v posledných týždňoch k zvýšeniu napätia medzi Moskvou a Západom. USA a ďalšie krajiny varovali, že Rusko bude v prípade napadnutia Ukrajiny čeliť tvrdej reakcii. NATO tiež oznámilo, že kvôli hrozbe ruskej agresie vysiela ďalšie lode a lietadlá na posilnenie obrany východnej Európy, dodáva echo24.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Američania nás chcú zatiahnuť do konfliktu s Ruskom (Ivan Hoffmann)
Názor Ivana Hoffman (Pravda) Slovenská polemika, či si pozvať do domu amerických vojakov, veľmi pripomína českú debatu na rovnakú tému z rokov 2006 až 2009. V Česku chceli Američania vybudovať radar, ktorý mal byť súčasťou protiraketovej raketovej... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.