V čínskom Wu-chane objavili nový a potenciálne nebezpečnejší koronavírus
29 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Vedci v čínskom Wu-chane objavili nový a potenciálne nebezpečnejší koronavírus, ktorý je zatiaľ známy ako NeoCoV, informoval v piatok český portál novinky.cz.

Podľa čínskych expertov je vírus smrteľnejší a prenosnejší než doposiaľ známe varianty SARS-CoV-2, ktoré spôsobujú ochorenie COVID-19. Vírus bol objavený u netopierov v Juhoafrickej republike. Na človeka sa ale zatiaľ nepreniesol, podľa čínskych vedcov je pravdepodobné, že sa tak môže stať.

To má byť VTIP? - Berlín plánuje poslať Ukrajine 5 000 PRILIEB. Kyjev sa snaží o „dobrú náladu“: Máme všetko pod kontrolou (VIDEO)
Ruské jednotky začali vojenské cvičenie v Čiernom mori. Podľa ministerstva obrany je cieľom nácvik bezpečných manévrov a protivzdušnej obrany, informuje de.euronews.com. Operácia je naplánovaná na január a február. Celkovo má byť nasadených 140... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

WHO verejnosť upokojuje, aby nepanikárila

Štúdia zaoberajúca sa NeoCoV zatiaľ neprešla recenziou a odborníci dodávajú, že v tejto oblasti bude potrebný ešte ďalší výskum.

NeoCoV by mal mať nadväznosť na koronavírus MERS-CoV, čo by znamenalo, že protilátky získané prekonaním ochorenia COVID-19 či očkovaním by boli proti novému variantu neúčinné a nedokázali by ho zastaviť.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) však verejnosť upokojuje aby nepanikárila dokiaľ nebudú vykonané ďalšie štúdie. "Či bude novo objavený vírus predstavovať riziko pre ľudstvo, to zistia až ďalšie štúdie," odpovedala WHO na otázku ruskej agentúry TASS.

Aj takto vyzerá veľké šetrenie: Od čoho Erdogan „odstrihne“ podniky?
Z dôvodu nedostatku dodávok turecká vláda najmenej na tri dni preruší dodávku elektrickej energie pre podniky v krajine. Spoločnosti to šokovalo. Aj nemecké hospodárstvo neskrýva obavy, píše gmx.net. Prerušenie dodávok elektriny a plynu Turecká... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom   

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.