Život špióna: Kto bol vlastne obesený Bučka?
27 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Slovenskom otriasla správa o úkladnej vražde! V utorok 25.1. našli v kameňolome pri bratislavskom Devíne mŕtve telo exriaditeľa tajnej vojenskej služby generálmajora Petra Bučka. Prípad vyšetruje NAKA ako úkladnú vraždu. Kto to však bol Peter Bučka?

Bučka bol rodákom z Nitry, kde aj vyštudoval gymnázium. V meste pod Zoborom sa venoval futbalu a v mládežníckych kategóriách mal mať dokonca našliapnuté na úspešnú kariéru. Rozhodol sa ale pokračovať v štúdiu, a tak jeho kroky viedli do hlavného mesta, približuje Bučkov životopis portál 1pluska.sk.

Bežným smrteľníkom sa môže iba snívať

Už počas štúdia na Vysokej škole ekonomickej absolvoval aj Vojenskú politickú akadémiu K. Gottwalda a bol povýšený na hodnosť poručík. Od roku 1984 nastúpil do spravodajskej služby, kde mal podľa valka.cz úlohy pod krytím diplomata ministerstva zahraničných vecí.

Misia, ktorú absolvoval vo Washingtone sa ale skončila fiaskom. Už po dvoch týždňoch ho Američania odhalili a cestoval domov. „Viem, že som sklamal dôveru a chcel by som to napraviť. Bol by som vďačný za každú možnosť, ktorá mi bude poskytnutá,“ napísal podľa jeho zväzku svojim nadriadeným.

Farkašovský upozorňuje: Ďalšia manipulácia pravdy a poklonkovanie vláde v RTVS! Pozrite na tú LOŽ!
Takto sa robí účelová mediálna propaganda! Bývalý moderátor večerných správ a politik Karol Farkašovský upozornil vo svojom statuse na sociálnej sieti na nekalé praktiky verejnoprávnej televízie. Takéto aktivity svedčia o nadpráci pre vládnu... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Žene sa vyhrážal smrťou

Za odhalenie vraj vinil manželku. Tá neskôr prehovorila, že sa jej vyhrážal zabitím. Zopakovala to aj po rokoch pre Plus jeden deň. 

„Manžel sa mi vyhrážal smrťou, čo môžu potvrdiť aj moje kolegyne, ktoré vtedy so mnou pracovali. Chodievali za mnou tajní a všetci to videli. Viackrát povedal, že nemá problém aj niekoho zabiť,“ povedala pred rokmi Viera Bučková.

Poďme chronologicky

V roku 1993 sa stal riaditeľom odboru Vojenskej spravodajskej služby (VSS) a o 3 roky neskôr zástupcom riaditeľa VSS. Po nástupe Mikuláša Dzurindu na funkciu premiéra v roku 1998 Bučka stal riaditeľ VSS. Tam zotrval rok.

Od roku 2000 sa na krátky čas stal poradcom minstra obrany pre spravodajské službu. Exprezident Rudolf Schuster ho 5. decembra 2002 vymenoval do druhej generálskej hodnosti generálmajor. Zo služobného pomeru bol prepustený ku 31. decembru 2002. V rezorte obrany pracoval do roku 2005. Za vlády Dzurindu dostal Bučka pamätnú medailu ministerstva obrany III., II., a dokonca aj I. stupňa.

Matovičova sestra Belicová sa pýta: Kto ešte potrebuje naše letiská k úderu na Rusko?
Slovensko nepotrebuje špeciálnu okupačnú zmluvu s USA! Myslí si to Zuzana Belicová, sestra nášho experta na všetko - Igora Matoviča. Ľudia si zase myslia, že do politiky mala ísť ona a nie jej brat! Ostatní naše letiská nepotrebujú? "Má Slovensko... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Naď sa buď mýli, alebo....

Slová súčasného ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý povedal, že nebohý skončil vo VSS po príchode Dzurindu, preto vôbec nesedia. 

„S príchodom Mikuláša Dzurindu a nového vetra zahraničnej a bezpečnostnej politiky ukončil pán Bučka svoje pôsobenie vo vojenskom spravodajstve. Od tohto momentu neparticipoval na činnosti vojenského spravodajstva vôbec, ale evidovali sme z rôznych informácií, že sa pohybuje v blízkosti skupiny okolo pána Jahnátka a pána Bödöra,“ vyjadril sa Naď.

Vzťahy s ministrom i podnikateľmi

S exministrom hospodárstva Ľubomírom Jahnátkom a bývalým eštébákom a podnikateľom Jurajom Širokým, ktorých poznal už z mladších liet, sa Bučkove cesty opäť spojili v roku 2008. Vtedy pracoval ako vedúci služobného úradu na ministerstve hospodárstva.

Zdražovanie ani zďaleka nekončí! Najnovšie si priplatíme aj za TOTO
Do peňaženky načrieme ešte hlbšie! Na vlnu zdražovania totiž nabiehajú aj operátori. Pozrite ktorí čo chystajú a či sa ti týka aj vás. Po drahších energiách, potravinách, palivách, elektronike, spotrebnom tovare, stavebných... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Rezortu vtedy šéfoval práve Jahnátek. Bučka mal na ministerstve rozhodovať aj o verejnom obstarávaní. Vraj odklepol zákazku za 60 miliónov korún (1,8 milióna eur) Širokého firme. Jahnátek sa so Širokým poznajú z čias, kedy boli spoločne členmi predstavenstva Plastiky.

Obzvlášť závažný zločin

Bučkove meno sa už ale dlhé roky na verejnosti neobjavovalo. Až teraz, keď ho našiel náhodný chodec mŕtveho v kameňolome pri bratislavskom Devíne. Vzhľadom na to, že bol nájdený obesený a zároveň mal zviazané ruky je v tejto veci vážne podozrenie, že bol zavraždený. 

„Vec je v dozore Úradu špeciálnej prokuratúry, keďže trestné stíhanie je vedené pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy,“ povedal špeciálny prokurátor Lipšic. 

Okolo smrti M. Lučanského je veľa náhod. Dozvieme sa, ako zomrel?
Zdá sa, že ani rekonštrukcia úmrtia exprezidenta Policajného zboru Milana Lučanského nevniesla do prípadu viac svetla. Vyplýva to z vyjadrení právneho zástupcu rodiny Lučanských Miroslava Radačovského, ktorý sa na rekonštrukcii osobne zúčastnil.... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.