Okolo smrti M. Lučanského je veľa náhod. Dozvieme sa, ako zomrel?
27 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Zdá sa, že ani rekonštrukcia úmrtia exprezidenta Policajného zboru Milana Lučanského nevniesla do prípadu viac svetla. Vyplýva to z vyjadrení právneho zástupcu rodiny Lučanských Miroslava Radačovského, ktorý sa na rekonštrukcii osobne zúčastnil. Informoval Plus jeden deň.  

V prešovskom Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody sa tento utorok konala rekonštrukcia udalostí vedúcich k smrti policajného exprezidenta Milana Lučanského. Zúčastnili sa na nej okrem aj generálny prokurátor Maroš Žilinka, krajský prokurátor v Prešove, dozorový prokurátor, procesné strany či súdni znalci. 

Manželka finančníka Tkáča prehovorila. Na deťoch páchame zločin, ak ich delíme podľa očkovania
Iveta Tkáčová sa vydala za finančníka Patrika Tkáča, ale nesedí so založenými rukami. Stále pracuje. Už 11 rokov vedie tanečnú školu Riverpark Dance School. V škole majú aktuálne 450 detí. Martina Valachová ju v podcaste Odznova vyspovedala aj... Čítať ďalej
27 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Podľa slov právneho zástupcu rodiny a europoslanca Miroslava Radačovského prebiehalo štandardným spôsobom. Rekonštruovali sa dve udalosti. 9. 12., keď došlo k poraneniu oka Lučanského. A 29. 12., keď došlo k údajnému pokusu o samovraždu. Pripomenul však aj tretiu udalosť, keď generál Lučanský mal spadnúť 10. 12. v ružomberskej nemocnici z vozíka.

Rekonštrukcia podľa výpovedí Lučanského

Podľa Radačovského slov mala byť časť rekonštrukcie vykonávaná aj na základe skorších výpovedí Lučanského: „Poškodený mal v minulosti vypovedať k udalostiam z 9. decembra, keď si poranil oko. Problém je, že vypovedať mal trikrát a zakaždým rozdielne. Raz sa mal pred svedkami vyjadriť, že sa pošmykol na šľapke. Iný svedok tvrdí, že ešte predtým hovoril, že to má od prievanu. A do tretice sa mal Lučanský raz vyjadriť tak, že si nepamätá, čo sa udialo.“ 

„Čo sa týka úmrtia, tu veľmi nie je čo rekonštruovať,“ pokračuje. Dodal, že sú dvaja svedkovia, ktorí našli Lučanského obeseného a od tejto chvíle sú všetky okolnosti známe. Hoci sa Radačovský právnym záverom vyhýbal, poukazuje na množstvo nezodpovedaných otázok: „Ak by som mal zhodnotiť vlastné pocity, potom môj predbežný názor je, že rekonštrukcia nepriniesla také nové skutočnosti a dôkazy, z ktorých by sa dalo jednoznačne a bez pochybností konštatovať, že si zranenia spôsobil sám.

V prípade autonehody Borisa Kollára padlo obvinenie
"V prípade autonehody Borisa Kollára padlo obvinenie," informuje denník Pravda. A je známe aj to, či došlo k nerešpektovaniu núdzového stavu. K autonehode došlo v októbri 2020 .Na svetelnej križovatke v Podunajských Biskupiciach malo do limuzíny... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Uzavretie prípadu do pol roka

Osobne sa mi javí, že niekto chce urobiť záver, že všetko, čo sa udialo počas spomínaných troch dní, si gen. Lučanský spôsobil sám. Z môjho pohľadu, i keď pozor, nie z právneho hľadiska, ale z hľadiska logického uvažovania, je to až priveľa náhod. V praxi som ešte ako sudca nič podobné nezažil.“ Podľa Radačovského slov by k definitívnemu uzavretiu prípadu mohlo prísť do pol roka.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka je presvedčený, že orgány činné v trestnom konaní dajú v krátkom čase odpoveď na otázku, ako k udalosti prišlo. Odpoveď na otázku, prečo prišlo k Lučanského smrti, podľa Žilinku zostane s najväčšou pravdepodobnosťou nezodpovedaná.

BRIEF: Ladislav Bašternák ide na slobodu, rozhodol o tom trenčiansky krajský súd
Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák ide podmienečne na slobodu. Rozhodol o tom senát Krajského súdu (KS) v Trenčíne v stredu na neverejnom zasadnutí. KS tak potvrdil uznesenie Okresného súdu Trenčín. Rozhodnutie je právoplatné. Informoval o tom... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.