V prípade autonehody Borisa Kollára padlo obvinenie
26 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

"V prípade autonehody Borisa Kollára padlo obvinenie," informuje denník Pravda.

A je známe aj to, či došlo k nerešpektovaniu núdzového stavu.

K autonehode došlo v októbri 2020 .Na svetelnej križovatke v Podunajských Biskupiciach malo do limuzíny vraziť auto, ktoré prechádzalo na červenú. Autonehoda predsedu parlamentu Borisa Kollára vyvolala viacero otázok aj preto, že okrem šoféra a ochrankára sa v jeho štátnej limuzíne viezla aj finalistka Miss Universe Slovensko a vizážistka Miroslava Fabušová. Čo robila v aute Borisa Kollára, a to najmä počas zákazu vychádzania, ktorý má viesť k zníženiu mobility ľudí a tým aj k spomaleniu šírenia koronavírusu?

Po autonehode bol Boris Kollár približne mesiac práceneschopný a NR SR dočasne viedol podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽaNO). Horšie ako Kollár dopadla jeho spolujazdkyňa bývalá finalistka súťaže Miss Universe 2001 Miroslava Fabušová, ktorá nemala pri nehode zapnutý bezpečnostný pás.

Kto je obvinený?

Obvinený podľa denníka Pravda je práve vodič druhého vozidla.

„Vo veci dopravnej nehody zo dňa 24. októbra 2020 bolo vznesené obvinenie jednej osobe za nedbanlivostný prečin ublíženie na zdraví. V súčasnosti konanie nie je ukončené a vyšetrovateľ Policajného zboru vykonáva úkony po vznesení obvinenia. Z tohto dôvodu nebudeme poskytovať bližšie informácie k trestnému konaniu. O vine bude rozhodnuté príslušnými orgánmi v konečnom rozhodnutí,“ potvrdil pre Pravdu hovorca Krajského riaditeľstva Bratislava Michal Szeiff.

Tomáš Taraba venoval poslancovi Krúpovi status: Velikáni sa rodia raz za 100 rokov
Krátky príspevok na sociálnej sieti venoval poslanec NR SR, Tomáš Taraba (NS - Život) predsedovi Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jurajovi Krúpovi (OĽaNO). Juraj Krúpa sa poďla Tomáša Taraba mal pred niekoľkými dňami vyjadriť, že: "...Vojna... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

K nehode došlo v čase, keď bol vyhlásený núdzový stav a zákaz vychádzania...

K nehode došlo v čase, keď bol vyhlásený núdzový stav a zákaz vychádzania."Zdá sa, že Kollár s Fabušovou o svojich dôvodoch nerešpektovania zákazu vychádzania políciu presvedčili," uvádza denník Pravda.

„Porušenie zákazu vychádzania v deň dopravnej nehody neboli u jednotlivých strán zistené,“ doplnil pre Pravdu, Szeiff.

Pri nehode zasahovali štyria záchranári.

Miroslava Fabušová / Fotokoláž (via Instagram - self)
Miroslava Fabušová / Instagram (@mirkafabus) / Fotokoláž (Redakcia HD)
Miroslava Fabušová, Boris Kollár / Facebook (Szabó János) / Fotokoláž (Redakcia HD)
Miroslava Fabušová / Instagram (@mirkafabus)
Miroslava Fabušová / Facebook (Nguyen Hoang Linh)
Boris Kollár je stále v nemocnici a dokonca v ohrození života. Pripravujú ho na vážnu operáciu. Zdroj: FB / Boris Kollár

Ústavná právnička DORAZILA Šeligu!
Bývalý apolitický aktivista a bývalý podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Juraj Šeliga apeluje na Roberta Fica. Podľa neho by mal zrušiť dnešný protest proti dohode s DCA. Vraj kvôli možnému šíreniu covidu. "To radšej zomriem v kŕčoch a v... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.