Blaha varuje: Desať dôvodov povedať NIE dohode s USA!
24 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Okupácia začína! Takto reagoval smerák Ľuboš Blaha v statuse na sociálnej sieti na informáciu, že na slovenskom území budú v prvých dvoch marcových týždňoch vojenské cvičenia s tromi tisíckami amerických vojakov. Má Smer riešenie?

Prídu dočasne - a ostanú na veky

"Všade počúvame o vojne Ameriky s Ruskom. Situácia eskaluje. A v tejto chvíli sem napochodujú tisíce Američanov na veľké cvičenie. Ak v priebehu februára vládna koalícia schváli Obrannú dohodu s USA, amerických vojsk sa už nikdy nezbavíme. Prídu dočasne - a ostanú na večné veky. A my už budeme naveky - terčom," upozorňuje opozičný poslanec.

Podľa Blahu sem navozia jadrové zbrane, lebo podľa Naďovej Obrannej dohody s USA tomu nič nebráni. A šéf NATO to povedal jasne - jadrové zbrane sa budú presúvať do strednej a východnej Európy.

ŠÚKL varuje: Pozor pred falšovanými liekmi! Obsahovať môžu aj TAKÝTO hnus!
Neuveríte, čo všetko môžu obsahovať falšované lieky! Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) na svojich stránkach varuje pred nebezpečnými napodobeninami liekov a radí. Ako sa vyvarovať tomu, že si zakúpite takýto liek? Iba legálne Štátny ústav... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Mali sme si vziať príklad z Nórov

"Neexistuje jediný racionálny dôvod, prečo by v Obrannej dohode s USA nemohla byť taká istá klauzula, akú majú Nóri - a teda, že jadrové zbrane sa zakazujú. Nórsko patrí medzi najviac proamerické štáty severskej Európy, nie sú to žiadni "ruskí agenti" ani "Putinovi trollovia" - prečo oni môžu mať zákaz jadrových zbraní v dohode a my nie?," páta sa smerák.

Dôvod je podľa neho jediný: "Američania sa sem chystajú jadrové zbrane navoziť. A ani sa nás nebudú pýtať. Nemusia, pretože v zmluve je jasne napísané, že si sem môžu navoziť, čo len chcú."

 

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „10 DÃVODOV PREČO NECHCEM AMERICKÚ DOHODU 1. NAVOZIA SEM JADROVÉ ZBRANE 2. ROZMIESTNIA TU TISÍCE AMERICKYCH VOJAKOV 3. OBSADIA VZDUŠNY PRIESTOR ZOBERÚ VÁM VAŠE POZEMKY 5. AK UBL͎IA VAŠIM DETOM, NEDOVOLÁTE SA SPRAVODLIVOSTI 6. UROBIA zo SLOVÁKOV L'UDÍ DRUHEJ KATEGÓRIE 7. ŽENÚ NÁS DO VOJNY S RUSKOM 8. UZ NIKDY SA ICH NEZBAVÍME 9. ZOBERÚ NÁM NÁRODNÚ SUVERENITU 10. ZOBERÚ NÁM MIER ZASTAVME TO PROTEST V STREDU o 17.00 NA MIERKU!“

Zdroj: FB/ĽB

Ženú nás do vojny s Ruskom

Podľa Blahu prakticky každý článok zmluvy začína magickou vetou - "pri plnom rešpektovaní suverenity". "A vždy vzápätí nasleduje, že sa suverenity dobrovoľne vzdávame. Čaputová je smiešna, ak sa tvári, že to nevidí."

"Ženú nás do vojny s Ruskom, chystajú sem naťahať tisíce amerických vojakov, berú nám jurisdikciu, vystavujú vás napospas americkej svojvôli a idú sem navoziť jadrové zbrane. Obranná dohoda s USA je koniec slovenskej štátnosti," varuje Blaha.

Zároveň všetkých pozýva v stredu pred Prezidentský palác. "Je jedno, či ste ľavičiar, alebo pravičiar, je jedno, či máte radi Rusko alebo Ameriku, je jedno, či ste taký alebo onaký - všetci musíme prísť a povedať, že chceme suverenitu a mier!"

D. Kramplová (SNS): Zahraničné mimovládky treba postaviť mimo zákona
Dagmar Kramplová, členka predsedníctva Slovenskej národnej strany, na svojom facebookovom profile kritizuje mimovládne organizácie pôsobiace na Slovensku, ktoré sú financované zo zahraničia. Podľa nej stoja za prevratmi v rôznych štátoch a za... Čítať ďalej
24 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.