Hroziaca ruská invázia na Ukrajine: Jasný odkaz šéfa OSN (VIDEO)
23 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Nálada na východe Ukrajiny je napätá. Napriek tomu armáda a obyvatelia sú odhodlaní brániť sa prípadnému útoku zo strany Ruska, píše de.euronews.com.

Diplomacia je spôsob riešenia

Generálny tajomník OSN Antonio Guterres vyzval, aby sa zabránilo konfrontácii. Bolo by to „mimoriadne negatívne" pre všetky zúčastnené strany:

„Môj odkaz je, že v tejto súvislosti by sa nemalo vojensky zasahovať. Myslím si, že diplomacia je spôsob riešenia problémov. Samozrejme, akákoľvek invázia do krajiny je v rozpore s medzinárodným právom a dúfam, že za súčasných okolností k nej nedôjde. Som presvedčený, že sa to nestane, a veľmi dúfam, že mám pravdu."

Američania nás chcú zatiahnuť do konfliktu s Ruskom (Ivan Hoffmann)
Názor Ivana Hoffman (Pravda) Slovenská polemika, či si pozvať do domu amerických vojakov, veľmi pripomína českú debatu na rovnakú tému z rokov 2006 až 2009. V Česku chceli Američania vybudovať radar, ktorý mal byť súčasťou protiraketovej raketovej... Čítať ďalej
21 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Rusko trvá na svojom

Rusko nedávno zvýšilo počet svojich vojakov na hraniciach s Ukrajinou. USA a ich západní spojenci sa obávajú invázie na Ukrajinu. Rusko obvinenia odmieta, ale požaduje, aby bývalá sovietska republika nebola prijatá do NATO.

Žiaden posun

Stretnutie ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova a jeho amerického kolegu Antonyho Blinkena v Ženeve neprinieslo zatiaľ žiadne zblíženie, konštatuje de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Bezpečnostný analytik Šándor: Slovensku HROZÍ konflikt s Ruskom
Názor Andora Šándora (Pravda) Bezpečnostný analytik a bývalý náčelník českej Vojenskej spravodajskej služby Andor Šándor sa vyjadril k správe New York Times o výcviku Ukrajincov na Slovensku. Podotkol, že by sme tak vstúpili do konfliktu. Debatu... Čítať ďalej
20 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.