Exvyšetrovateľ Šátek: Polícia nemá systém, pracuje chaoticky
15 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Bývalý šéf vyšetrovateľov Jozef Šátek na svojom profile píše o spôsobe práce polície, o zdĺhavých vyšetrovaniach a o neustále aktívnych chápadlách mafie, ktoré zasahujú do vyšetrovania.

Šátek píše o obvinení Petra Ž., bývalého ministra, za prečin podplácania. NAKA ho vzniesla v decembri 2020. Stále sa to vyšetruje, hoci sa takéto prípady podľa Šáteka pred 17 rokmi riešili do dvoch dvoch mesiacov. Zmenu neplánuje ani Kolíkovej rekodifikácia Trestného poriadku.

Polícia: Vyšetrovateľ žiada väzbu pre podnikateľa Norberta B.
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) žiada prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry o podanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta B. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Nehľadajú sa súvislosti

Po prepustení Norberta B. sa tento obvinený znova dostal do väzby. Šátek síce nevidel vyšetrovací spis, ale aj tak sa mu javí toto konanie polície ako účelové. Má nastoliť dojem, že polícia urobila všetko. Avšak ak bude Norbert B. prepustený súdom na slobodu, čo je možné predpokladať, je na vine niekto iný - sudca.

Kladie polícii otázku: „Čo robila už najmenej rok a pol, aby voči týmto osobám napr. obvinenému Norbertovi B., Tiborovi G. a iným začala operatívne šetrenie a následne aj vyšetrovanie za iné podozrivé skutky (ktorých určite nie je málo) a jedným je aj napr.: akým spôsobom a z akých zdrojov mal Norbert B. 40 miliónov eur, ktorými už v roku 2018 disponoval ako investor vo fonde s menšinovým podielom v sieti zdravotníckych zariadení Penty ProCare a Svet zdravia a mala ho zastupovať spoločnosť Wood&Company Financial Services? Veď o tomto prípade a prepojení písal ešte pred svojím zavraždením aj Ján Kuciak. Len tak náhodou, nesúvisel tento skutok s obzvlášť závažným podvodom vyšetrovaným ešte v roku 2005 na úrade boja proti korupcii, z ktorého bol J. H. podozrivý?“

Podnikateľa Norberta B. zadržali v súvislosti s kauzou Valčeky
Nitrianskeho podnikateľa Norberta B. zadržali vo štvrtok (13. 1.) v súvislosti s kauzou Valčeky. TASR o tom informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. "Po jeho zadržaní vyšetrovateľ vykonal všetky potrebné úkony a po ich... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Polícii chýba stratégia

Polícia podľa bývalého vyšetrovateľa nekoná systematicky, nemá určenú stratégiu v boji proti zločinným oligarchom a s nimi prepojenými politikmi, policajtami, prokurátormi, sudcami, spravodajcami. Nemá komplexne vyhodnotené možné podozrenia skutkov z minulosti, a preto na systematicky nekoná, takže do budúcnosti nevytvára reálny predpoklad aktívneho postupu boja proti zločincom.

„Doteraz vyšetrované trestné veci, v ktorých je skončené vyšetrovanie a boli podané obžaloby na súd je možno považovať len za začiatok cesty v boji proti korupcii, nie za jeho úspešné skončenie. Napríklad zriadenie skupiny bývalých vyšetrovateľov na Ministerstve pôdohospodárstva SR ministrom Mičovským a jej rozpustenie nástupcom ministrom Vlčanom je jasným dôkazom, že agrodotačná mafia svoje pozície i majetok bráni zubami nechtami. A darí sa jej,“ uzatvára svoju analýzu Šátek.  

Otec mladej agresorky z Miloslavova tvrdí, že jeho dcéra zachránila obeti život   
Prípad v Miloslavove, keď mali násťročné deti opiť, zbiť a točiť len 11-ročnú Andreu, je ostro sledovaný. Advokát rodiny poškodenej Andrejky mal prvýkrát možnosť nahliadnuť do spisu. Otec údajnej agresorky, tiež advokát, sa k prípadu vyjadril na... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ján Papuga

_________________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.