Otec mladej agresorky z Miloslavova tvrdí, že jeho dcéra zachránila obeti život   
14 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Prípad v Miloslavove, keď mali násťročné deti opiť, zbiť a točiť len 11-ročnú Andreu, je ostro sledovaný. Advokát rodiny poškodenej Andrejky mal prvýkrát možnosť nahliadnuť do spisu. Otec údajnej agresorky, tiež advokát, sa k prípadu vyjadril na sociálnej sieti. Je to mediálne pretriasaný prípad a určite bude zaujímávé sledovať priebeh vyšetrovania a súboj advokátov. Kde je pravda?

Začiatkom januára mala partia neplnoletých detí v opustenej budove v Miloslavove opiť, vyzliecť a dobiť len 11-ročné dievča, ktoré bolo ich kamarátkou. Údajne tak mali spraviť preto, že na jednu zo starších dievčat rozlialo kofolu. Deti si mali všetko nahrávať na mobil a neskôr medzi sebou posielať.

Ďalšie násilie medzi deťmi! Znásilnenie mladšieho spolužiaka
Niekoľko dní po prípade šikanovania v Miloslavove Slovenskom otriasa ďalší prípad detského násilia. Polícia potvrdila znásilnenie. Trinásťročný chlapec zneužil mladšieho žiaka. Vzhľadom na citlivý vek nie sú informácie o tomto čine komplexné, píše... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Z lúpeže ublíženie na zdraví

Prípad riešili seneckí policajti ako lúpež, neskôr sa dostal na krajské riaditeľstvo do Bratislavy. Polícia potom prostredníctvom hovorcu Michala Szeiffa oznámila, že vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Na sociálnej sieti sa vyjadril otec údajnej agresorky. Je advokátom a bol na vypočúvaní na polícii. Jeho tvrdenie sa vymyká tomu, čo sa rozšírilo po okolí a celom Slovensku. Tvrdí, že jeho dcéra dávala 11-ročnej Andrei prvú pomoc. Svoj komentár neskôr vymazal, keď naň ľudia začali útočiť. J

Obeť mala alkohol popíjať dobrovoľne

Otec mladej agresorky na sociálnej sieti zverejnil, že bol na vypočúvaní. Tam sa dozvedel, že 11-ročná obeť šikany prispela svojej sestre, ktorá ju priviezla do Miloslavova, 4 eurami na vodku, ktorú mala potom aj sama popíjať a predvádzať sa tak pred ostatnými, až zamdlela.

Podľa neho jeho dcéra následne podávala obeti prvú pomoc a v rámci nej ju prefackala. Pri tom si ju okolostojaci nahrávali. Počas záchrany života jej odhrnula tričko. Keď sa zamdletej spustila krv, ostatní tínedžeri utiekli a pri nej zostala iba jeho dcéra. Bola pri nej do príchodu sanitky. Podľa neho jej práve ona zachránila život. Vraj na druhý deň prišla údajná obeť  v dobrej nálade na políciu v Senci, akoby sa nič nestalo, a predvádzala sa. Podľa neho sú výpovede detí konzistentné a treba počkať na výsledky vyšetrovania, nie dopredu súdiť.        

V Miloslavove už nejde len o lúpež
V prípade jedenásťročnej Andrejky, ktorú hneď začiatkom roka našli v otrasnom stave na bývalom družstve v Miloslavove, začali ďalšie trestné stíhanie. Informuje Nový čas. Prípad doteraz riešili ako krádež. Podľa Nového času ide o úmyselný... Čítať ďalej
12 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Obhajca obete konštatuje pochybenia

Poškodenú Andreu sa rozhodol zastupovať obhajca Marek Para. „Bol som oslovený, predmetná téma s celospoločenským dopadom ma oslovila a je nevyhnutné zodpovedne pristúpiť k danému prípadu a preskúmať aj možné zlyhanie autorít, ktoré mali byť v minulosti oslovené s tým, že už dochadza k šikanovaniu a bitiu maloletých a tým, že mohli danému skutku zabrániť,“ vyjadril sa pre Topky. Rodinu zastupuje bez nároku na honorár.

Advokát nazrel do spisu a povedal, že niektoré veci, ktoré vyplývajú zo spisu sú zarážajúce. Konštatuje pochybenia príslušníkov okresného riaditeľstva Senec pri prvotnom privolaní na miesto činu. O aké konkrétne pochybenia ide, bude bližšie špecifikovať až po dohode s rodinou. Advokát je presvedčený, že v úvode konania sa vyskytli znaky nie skutok objasniť, ale ho skôr mariť. Najmä zo strany rodičov hlavnej podozrivej.

Dokázať, čo sa skutočne stalo, bude naozaj zložité. Keďže však ide o deti, vyšetrovateľmi by mali byť kompetentní, nie verejná mienka.   

Prípad z Miloslavova nie je nič nové: Otrasná výpoveď učiteľky priamo zo života 10-ročných!
Šikana tu vždy bola, zmenil sa len prístup rodičov! Presne toto si myslí učiteľka základnej školy s dvadsaťročnou praxou, ktorá sa k prípadu v Miloslavove vyjadrila na facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom. "Prípad v Miloslave vyvolal záujem... Čítať ďalej
13 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.