Minister po návrate z Ománu nemusí ísť do karantény
07 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa vrátil z kontroverzne vnímanej dovolenky v Ománe, informovala TA3. Kým jeho podriadení zdravotníci nemajú nárok na voľno a o dovolenkách môžu snívať. Nehovoriac o tom, že aj v Ománe vyčíňa variant Omicron.

Na sklonku roka 2021 viacerých politikov rozrušila medializovaná dovolenka Lengvarského. Odletel v čase nepriaznivej epidemiologickej situácie do Ománu. Kritizovali ho predseda Smeru-SD aj líder hnutia OĽaNO, ktorého je Lengvarský nominantom. Fico ho porovnal s Matovičom.

Matovičovo déjà vu

Expremiér Igor Matovič uviedol, že je to pre neho ako déjà vu, pretože pred rokom dovolenkoval v Dubaji minister hospodárstva Richard Sulík. Lengvarský aj Sulík podľa Matoviča v čase zúriacej pandémie trpia „sociálnym autizmom“. Ku kritike sa pridala aj strana Hlas-SD, ktorej podpredsedníčka Zuzana Dolinková označila ministrovo správanie v čase zúriaceho omikronu za nezodpovedné.

Lengvarský sa z Ománu vrátil ešte počas sviatku Troch kráľov. Na Slovensko doletel s ďalšími turistami a z letiska odišiel podľa platných opatrení. „Minister zdravotníctva bol ešte pred odchodom z Ománu testovaný PCR testom s negatívnym výsledkom, je plne očkovaný, prihlásený v e-hranici a na základe aktuálne platných pravidiel platných pre všetkých občanov v kontexte uvedeného nemusí byť po návrate v domácej izolácii,“ potvrdila pre TA3 hovorkyňa Zuzana Eliášová.

Ústavný súd sa vyjadril: Mikasove vyhlášky sú neplatné. Mainstream účelovo mlčí!
Krátko pred silvestrovskou polnocou Ústavný súd (ÚS) vydal rozhodnutie k podnetu ochrankyne práv k súladu zákona o ochrane verejného zdravia s ústavou. Väčšina novín a médii prevzala agentúrnu informáciu s krátkym komentárom o zrušení možnosti... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.