Neočkovaní už nemajú prístup takmer nikam! Kde je líder Sme rodina so svojimi ohnivými rečami o žltých hviezdach teraz?
06 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Hnutie Sme rodina nikdy nedovolí, aby sa robili dve kategórie občanov! 

Nekompromisne sa na adresu selekcie občanov vyjadril jeho líder Boris Kollár ešte začiatkom júla. A ako to dopadlo? Nezaočkovaní nemajú povolený vstup takmer nikam, a to ani s testom. 

Opatrenia, ktoré zaviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský počas leta, vtedy narazili na odpor hnutia Sme rodina. Líder Boris Kollár ich hlasno kritizoval. Bol proti tomu, aby do prevádzok v prípade zhoršenej situácie mohli vstúpiť iba zaočkovaní, prekonaní alebo ľudia s negatívnym testom. 

Šéf hnutia Sme rodina zvolával tlačovky, na ktorých ostro kritizoval Lengvarského nápad. Kollár hovoril, že zákon by delil ľudí na dve kategórie a prirovnal to k noseniu žltých hviezd. „Hnutie Sme rodina nikdy nedovolí, aby sa robili dve kategórie občanov,“ povedal Kollár začiatkom júla.

Opatrenia nakoniec prešli, Kollár nezmohol nič

Po mesačnej pauze však opatrenia prešli. Do prevádzok v prípade zhoršenej situácie mohli vstúpiť iba zaočkovaní, prekonaní alebo ľudia s negatívnym PCR, alebo antigénovým testom. Cenu za antigénový test v nemocniciach stanovili na päť eur. Taktiež dostali dva PCR testy mesačne zadarmo.

Od týchto diskusií uplynul polrok a situácia sa výrazne zmenila, píše portál tvnoviny.sk. Zákon chcel zabrániť preplneniu nemocníc a zbytočnému umieraniu, ale nepodarilo sa.

Varovanie politológa: Ďalšie pôsobenie ministra zdravotníctva ukáže, kto je skutočným predsedom vlády!
Uvidíme v roku 2022 svetlo na konci tunela? Slovenská vláda má podľa politológa Jozefa Lenča, žiaľ, jednu nevídanú schopnosť, že si vždy dokáže vybrať to riešenie, ktoré je najhoršou z možných alternatív a popudzuje čoraz viac obyvateľov. Takže... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Dve kategórie občanov sa stali realitou

Koncom novembra vláda vyhlásila núdzový stav a vypla COVID automat. V súčasnosti sú opatrenia mierne uvoľnené a už pred Vianocami otvorili obchody, prevádzky a po sviatkoch aj reštaurácie.

A ako dopadli nezaočkovaní? Vstup nemajú povolený takmer nikam, a to ani s testom. Lengvarského pôvodný zámer sa tak nakoniec podaril hoci o niekoľko mesiacov neskôr.

Výhody pre zaočkovaných budú pokračovať

Núdzový stav bude 10. januára ukončený. S ním sa končí aj zákaz nočného vychádzania. Otvorené sú obchody, reštaurácie, fitnescentrá aj školy. Zatvorené sú stále kiná, divadlá či plavárne.

Na svätého Dindy! Presne vtedy sa obnoví činnosť Hegerovej komisie
Bol to iba ďalší infantilný nápad našej vlády! Toto si myslí bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek o vzniku komisie na obnovu dôvery v právny štát. Podľa neho bolo vytvorenie skupiny iba mediálne riešenie problému a pokus o jeho časové... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

O ďalších krokoch bude vláda ešte rokovať. Nateraz však nemienia meniť podmienky vstupu do prevádzok. Vstúpiť tam teda môžu kompletne zaočkovaní alebo prekonaní.

A čo občania druhej kategórie?

Premiér Eduard Heger koncom roka avizoval, že keď sa situácia zlepší, znova prejdeme na COVID automat, ktorý bude upravený, a budú v ňom výrazné výhody pre zaočkovaných.

Kollár síce podporoval rovnaké podmienky pre všetkých, ale jeho snaženie akosi nepadlo na úrodnú pôdu. Či to so svojimi ohnivými prejavmi o žltých hviezdach už vzdal snáď uvidíme v najbližšom čase.

TAKTO sa zabávali členovia koalície pod článkom o opozičnom politikovi
Predseda strany Smer SD nazval redaktorku televízie Markíza, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky trápnou husou. Mainstream mal zo včerajšej trápnej novinárskej husi okamžite senzáciu na titulku. Pod jedným z nich reagovali aj koaliční... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.