TAKTO sa zabávali členovia koalície pod článkom o opozičnom politikovi
06 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Predseda strany Smer SD nazval redaktorku televízie Markíza, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky trápnou husou.

Mainstream mal zo včerajšej trápnej novinárskej husi okamžite senzáciu na titulku. Pod jedným z nich reagovali aj koaliční politici. 

Tlačová beseda Roberta Fica, predsedu strany, bola o stanovisku strany SMER - SD k dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Následne dostali priestor novinári. Redaktorku televízie Markíza, ale zaujímalo niečo iné a nie téma, kvôli ktorej bola tlačová beseda zvolaná. A tak Robert Fico reagoval a novinárku, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky nazval trápnou husou.

Táto veta sa takmer okamžite ocitla na titulke článkov v mnohých denníkoch, ktoré ich zdieľali aj na sociálnych sieťach. 

Pod jedným z nich reagovali nie na obsah tlačovej besedy, ale na Ficovu zahraničnú cestu aj dvaja koaliční politici. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a Ján Krošlák (nezaradený poslanec), ktorý pred niekoľkými mesiacmi opustil hnutie Igora Matoviča OĽaNO.

Fico sa vôbec nečuduje USA, že do takejto zmluvy idú
Táto zmluva musí prejsť ratifikáciou parlamentu a preto 26 poslancov strany Smer určite za túto zmluvu nezahlasuje. Včera (4. januára) skončilo obdobie, kedy sa zainteresované inštitúcie mohli vyjadriť k obsahu medzinárodnej dohody s USA. Tlačovú... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Reakcia Jána Krošláka

"Fico má diplomatickú imunitu pri cestovaní do zahraničia ako poslanec SR. Ale pri návrate na Slovensko sa na neho žiadna priestupková, ani trestnoprávna imunita nevzťahuje. Pre nás poslancov platia zákony a nariadenia na Slovensku rovnako ako pre bežných ľudí," napísal Krošlák. 

Reakcia Borisa Kollára 

Na Krošláka následne reagoval predseda parlamentu Boris Kollár. "Súlasím. Diplomaticky pas poslanca NR SR sa nemá používať na dovolenky, ale len na oficiálne služobné cesty. Čiže v tomto prípade je poslanec Fico na dovolenke s frajerkou a musí dodržať zákonom a predpisom stanovené všetky podmienky. To, že bol v Jordánsku nehodnotím. Je to jeho čisto súkromná vec a naviac je vyhláškou dovolené pre každého občana SR odcestovať, čiže aj občan Fico môže ísť kam chce na dovolenku," odpovedla Boris Kollár v komentári Jánovi Krošľákovi.

Politológ a historik: Smiešny je minister obrany a všetci jemu podobní!
"Naďovi brigádnici z Infosecurity.sk vytvorili rebríček najsledovanejších politikov na Slovensku. Problém je, že im neviem vysvetliť, že už druhý rok nie som v politike," píše Eduard Chmelár na sociálnej sieti. Ministrovi obrany a jemu podobným... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Facebook@Screenshot/DennikN
Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.