Na svätého Dindy! Presne vtedy sa obnoví činnosť Hegerovej komisie
06 | 01 | 2022 I Diana Zaťková
Bol to iba ďalší infantilný nápad našej vlády!
Toto si myslí bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek o vzniku komisie na obnovu dôvery v právny štát. Podľa neho bolo vytvorenie skupiny iba mediálne riešenie problému a pokus o jeho časové odsunutie.

Napätá situácia v bezpečnostných zložkách krajiny a nedôvera ľudí v spravodlivosť mala za následok vznik komisie na obnovu dôvery v právny štát. Premiér Eduard Heger si od nej sľuboval zníženie vplyvu mafie v orgánoch činných v trestnom konaní. Komisia ale nemala dlhú trvácnosť, píše portál 1pluska.sk.

Na čo vlastne vznikla?

Heger totiž oznámil, že rokovania v rámci skupiny sa prerušili. Vláda sa jej vraj bude venovať po tom, ako sa vyrieši boj s pandémiou. Výsledkom doterajšej činnosti malo byť 17 riešení týkajúcich sa fungovania súdov, polície a prokuratúry. 

Šátek vznik skupiny označil naozaj trefne. Podľa neho bolo vytvorenie skupiny iba mediálne riešenie problému a pokus o jeho časové odsunutie, ktorý mal podľa následného rozpustenia vyšumieť do prázdna. 

„Veď vyriešiť vysokú celospoločenskú nedôveru občanov v právny štát jednou ad hoc vytvorenou "odbornou skupinou" je infantilný nápad.“

Východ Slovenska oslavuje pravoslávne Vianoce: Koho nepustia do chrámu?
Tak ešte raz: Šťastné a veselé! Pravoslávni veriaci, riadiaci sa juliánskym kalendárom, práve dnes zasadnú k štedrovečernému stolu. A oslávia narodenie Isusa Christa. Tri dni sviatkov V tento deň sa uskutoční aj prvá bohoslužba v Katedrálnom... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Nevedeli to ani členovia komisie

Jednotliví členovia tejto, podľa Šáteka značne nesúrodej skupiny, sa vraj verejne vyjadrili, že o žiadnom opatrení sa nediskutovalo dostatočne a k žiadnemu neboli prijaté záverečné stanoviská. „Takže samotní členovia skupiny nevedeli ani presne určiť rozsah nimi prerokovávaných návrhov a ani znenie týchto záverečných opatrení, keďže o týchto nikdy ani nehlasovali,“ napísal exvyšetrovateľ na sociálnej sieti v statuse.

Obnovenie činnosti skupiny až po zvládnutí pandémie je podľa Jozefa Šáteka iba potvrdením, že tento Hegerov krok nemal žiadny faktický zmysel. "Toto nesystémové opatrenie ani nikdy k úspechu nemohlo viesť a súčasné vládne zoskupenie len opakovane dokazuje svoju manažérsku neschopnosť založenú na úplnej myšlienkovej vyprázdnenosti," uviedol Šátek.

TAKTO sa zabávali členovia koalície pod článkom o opozičnom politikovi
Predseda strany Smer SD nazval redaktorku televízie Markíza, ktorá sa ho pýtala na návrat z dovolenky trápnou husou. Mainstream mal zo včerajšej trápnej novinárskej husi okamžite senzáciu na titulku. Pod jedným z nich reagovali aj koaliční... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Obnova dôvery v právny štát sa nekonala

S exvyšetrovateľom súhlasí aj občianske združenie VIA IURIS. „Pracovnú skupinu tým de facto rozpustil,“ píše občianske združenie na sociálnej sieti.

"Výsledkom činnosti skupiny malo byť 17 riešení týkajúcich sa fungovania súdov, polície a prokuratúry. Autori a viacerí koaliční partneri však vtedy hovorili, že návrhy riešení nevideli. Premiér teraz tvrdí, že časť z opatrení navrhnutých pracovnou skupinou už zrealizovali, napríklad zmenu voľby policajného prezidenta, ktorou posilnili politický vplyv ministra vnútra na políciu," píšu.

Podľa združenia nejasnosti ohľadom činnosti pracovnej skupiny a jej výsledkov nevysielajú dobrý signál smerom k verejnosti. "Cieľom skupiny mala byť obnova dôvery v právny štát. Doterajšie kroky premiéra však za snahu o obnovu dôvery v právny štát nemôžeme považovať," uzavrelo VIA IURIS.

Ohavný čin sa zmenil na bleskovku v médiách! Psychológ varuje
"Ohavný čin"! Ako ohavné komentujú médiá vyčíňanie skupiny tínedžerov, ktorá mala mučiť 11-ročnú žiačku. K médiám sa pridala aj obec! Psychológ Marek Madro kvôli podobným "bleskovkám" dvíha varovný prst! Prečo? Vysvetlil zakladateľ internetovej... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.