Blinken a Baerbocková varujú Rusko pred intervenciou na Ukrajine (VIDEO)
07 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Annalena Baerbocková sa počas svojej prvej cesty do USA vo funkcii nemeckej ministerky zahraničných vecí stretla vo Washingtone so svojím rezortným kolegom Antony Blinkenom.

Obaja zdôraznili úzku spoluprácu medzi oboma krajinami a zhodli sa aj v otázke Ruska a Ukrajiny, informuje de.euronews.com.

Odsudzujeme vojenské posilňovanie Ruska na hraniciach Ukrajiny, ako aj čoraz ostrejšiu rétoriku Moskvy, vyhlásil šéf americkej diplomacie Antony Blinken.

„Nemecko a Spojené štáty považujú kroky Ruska voči Ukrajine za bezprostrednú a naliehavú výzvu, a to s ohľadom na mier a stabilitu v Európe. Odsudzujeme ruské vojenské ťaženie na hraniciach Ukrajiny, ako aj čoraz ostrejšiu rétoriku Moskvy, ktorá naďalej šíri nepravdivé tvrdenie, že Ukrajina chce vyprovokovať konflikt s Ruskom," - povedal Blinken.

Trumpov obľúbenec Orbán to bude mať ťažké. Čaká Fidesz volebný debakel?
Maďarsko sa chystá k voľbám. Prvýkrát po 16 rokoch existuje šanca, že strana Fidesz bude zvrhnutá. Maďarský premiér Viktor Orbán získava výraznú podporu pre svoje znovuzvolenie. Teraz hopodporuje bývalý americký prezident Donald Trump, informuje... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Annalena Baerbocková podotkla, že bolo niekoľkokrát zdôraznené, že ďalšie porušovanie ukrajinskej suverenity bude mať pre Rusko vážne dôsledky. Nemecká ministerka zahraničných vecí poukázala  aj na snahu ešte väčšieho zblíženia ľudí, podnikov a vzdelávacích inštitúcií v Nemecku a Spojených štátoch.

„Čím ťažšie sú časy, tým dôležitejšie sú silné partnerstvá - a ako Európania nemáme silnejšieho partnera ako USA," – vyhlásila šéfka nemeckej diplomacie ešte pred odletom do USA.

Antony Blinken: „Ak bude Rusko konať neuvážene, budeme reagovať."

Blinken a Baerbocková sa už raz stretli, a to ešte v decembri na schôdzke ministrov zahraničných vecí G-7 v Liverpoole, dodáva de.epochtimes.de.

(Medzititulok red. HD.)

Srbsko sa teší z ďalšej dodávky zbraní z Ruska. Pripravuje sa na vojnu?
Po tankoch či helikoptérach Srbsko kúpilo Kornety, informuje denník Pravda. Srbsko, na čele s prezidentom Aleksandrom Vučičom, ocenilo ďalšiu dodávku zbraní z Ruska. Hrozí ďalšia eskalácia napätia? Na Balkáne sú obavy, že hromadenie arzenálu zo... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.