Obrat v „kauze“: tenistu Djokoviča na Australian Open zrejme nepustia
05 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Ako sme už dnes písali, najlepší tenista Srb Novak Djokovič si pre svoj nekompromisný postoj k očkovaniu vyslúžil výnimku na vstup do Austrálie, aby sa mohol zúčastniť významnej tenisovej súťaže. Problémy v predložených dokumentoch na letisku v Austrálii však spôsobili zvrat. Informujú Televízne noviny Markízy.

O účasti na turnaji a udelení výnimky síce rozhodujú organizátori, ale vstup do krajiny musí odsúhlasiť federálna vláda. Srbský tenista Novak Djokovič síce dostal lekársku výnimku, no napokon možno nebude obhajovať titul na Australian Open. Podľa agentúry DPA mal v stredu problémy pri prílete do Melbourne, kde zistili, že 20-násobný grandslamový šampión nemá správne vízum.

Najlepší tenista zotrváva na svojom postoji k očkovaniu. Dostal výnimku
Nezaočkovaný srbský tenista Novak Djokovič sa nakoniec zúčastní na turnaji v Austrálii. Dostal výnimku. Informoval magazin1.sk. Najlepší tenista sveta Novak Djokovič dlho odmietal tlak na očkovanie a nepodľahol ani po tom, že nebude môcť štartovať... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Nad účasťou Djokoviča na Australian Open visel dlho otáznik. Srb odmietal povedať, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo je podmienka štátu Viktória. Deväťnásobný šampión z Melbourne tvrdil, že informácia o očkovaní je jeho súkromná vec. Tenista na sociálnej sieti uviedol, že sa zúčastní na prestížnom Australian Open. Austrálsky premiér sa však vyjadril, že Djokovičov štart nie je istý.

O vstupe do krajiny musí rozhodnúť federálna vláda. Rovnako ako všetci nezaočkovaní cestujúci, ktorí chcú na základe výnimky vstúpiť do Austrálie, musel Djokovič doložiť príslušné dokumenty po prílete imigračným úradníkom.

A práve v tom nastal problém. Podľa austrálskeho denníka Herald pohraničná stráž zistila, že Djokovič sa snažil dostať do krajiny s typom víza, ktoré neumožňuje zdravotnú výnimku pre nezaočkovaných. Následne žiadala odsúhlasenie od vlády štátu Viktória, aby formálne umožnila Djokovičovi vstup do krajiny a schválila jeho žiadosť o vízum. Ministerka športu Jaala Pulfordová však odmietla žiadosť podporiť. Djokovičovi síce umožnili vystúpiť z lietadla, ale jeho kauza sa tým neskončila.

Prezident Macron chce časť občanov "trápiť až do konca"
Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že neočkovaných Francúzov bude "trápiť až do konca". Všimi si to tlačové agentúry, vrátane TA SR. Francúzsky prezident Emmanuel Macron varoval svojich krajanov, ktorí sa ešte nezaočkovali proti... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.