K odporu proti zmluve s USA sa pridáva aj ďalšia opozičná strana
05 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Strana HLAS – sociálna demokracia vyhlasuje, že prijímanie akýchkoľvek medzinárodných záväzkov Slovenskej republiky v oblasti bezpečnosti a obrany musí byť plne v súlade s Ústavou a právnym poriadkom Slovenskej republiky. Urobila tak na stránke jej predsedu, Petra Pellegriniho.

Len v súlade s Ústavou

"Nesmie byť pritom narušená územná celistvosť a zvrchovanosť Slovenskej republiky a nesmie byť vytvorená možnosť na rozmiestňovanie cudzích ozbrojených síl a zbraňových systémov na území Slovenskej republiky bez predchádzajúceho súhlasu jej ústavných orgánov. Takto som vždy postupoval ako predseda vlády a takto budem postupovať aj naďalej," vyhlásil líder HLASu Peter Pellegrini.

Keby pani vicepremiérka vedela čítať, nehovorila by (vraj) nezmysly
V uplynulých dňoch sa vicepremiérka Veronika Remišová snažila obviniť R. Rašiho a P. Pellegriniho z likvidácie škatúľ od monitorov za štyristodvadsať eur. Pani Remišovej by úplne stačilo, keby si prečítala správu NKÚ a zistila by, že problém... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Žiadajú verejnú diskusiu

Ako zahraničnopolitická, tak aj vnútropolitická situácia sú veľmi napäté a preto je dôležité, aby bola každá zmluva dôsledne prediskutovaná. Predíde sa tým prijímaniu záväzkov v rozpore s väčšinovými postojmi obyvateľstva a stanoviskami relevantných štátnych inštitúcií. "Vzhľadom k vážnym pochybnostiam, či predmetná zmluva nenarušuje suverenitu Slovenskej republiky i vzhľadom na zásadné právne výhrady Generálnej prokuratúry, HLAS nemôže predložený návrh podporiť," uzavrel Peter Pellegrini.

Zdroj - FB Peter Pellegrini Hlas-SDZdroj - FB Petra Pellegriniho

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

D. Kramplová - nech rozhodnú občania!
Proti odovzdaniu našich letísk Američanom bojujeme v SNS od roku 2018, píše Dagmar Kramplová, bratislavská krajská predsedníčka SNS. "Ako občania zvrchovaného štátu odmietame vydať naše letiská Američanom a preto žiadame, aby o tejto dohode... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková