Keby pani vicepremiérka vedela čítať, nehovorila by (vraj) nezmysly
05 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

V uplynulých dňoch sa vicepremiérka Veronika Remišová snažila obviniť R. Rašiho a P. Pellegriniho z likvidácie škatúľ od monitorov za štyristodvadsať eur.

Pani Remišovej by úplne stačilo, keby si prečítala správu NKÚ a zistila by, že problém vznikol na NBÚ. "Ďalej pani Remišová tvrdí, že v informatizácii sa jej podarilo ušetriť sedemdesiatdva miliónov eur." Vysvetľuje R. Raši.
Ako to teda dosiahla

R. Raši vo videu tvrdí, že "štyridsaťštyri miliónov započítala tak, že servery portála slovensko.sk presunula do dátového centra SPP namiesto toho, aby pre štát kúpila vlastné datacentrum." Poslanec Hlasu-SD pripomína, že o citlivé údaje nás všetkých by sa štát mal starať sám a mal by na ne mať vlastné dátové centrum. Pani Remišová zlomok serverov presunula a štát vlastné datacentrum mať nebude.

Elitný vyšetrovateľ: Odborná skupina na obnovenie dôvery je infantilný nápad
Unáhlený spôsob "riešenia" budovania dôvery v štát cez vzbudzovanie nedôvery. Jozef Šátek o úspechu tejto skupiny píše, žeako sa spieva: "Na svätého Dindy, čo nebude nikdy". "Už pri vytvorení tejto "odbornej skupiny" premiérom Hegerom som... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Zníženie súm pri niektorých IT zmluvách

"Áno, pani Remišová, podarilo." Súhlasí R. Raši, no vzápätí veci uvádza na pravú mieru: "Ale zabudli ste povedať, že ste znížili aj objem dodávaných služieb. Samozrejme - keď nedostanete to, čo máte, nemôžete za to ani zaplatiť. Na to sa však príde až vtedy, keď niektorý z IT systémov prestane fungovať a v štáte kvôli vám môže vzniknúť chaos." Rovnaký, ako keď za Mikloša prestal fungovať informačný systém Daňovej správy,  pripomína R. Raši.

Prosba p. Remišovej

"Prosím vás, pani Remišová, prestaňte klamať," hovorí R. Raši a dodáva: "a vás ostatných prosím, neverte pani Remišovej." Je to podľa neho najnekompetentnejšia ministerka tejto vlády. "Apropo, pani Remišová," neodpustil si R. Raši ironickú otázku na záver: "tušíte, akú DPH máme na Slovensku?"

Trestné oznámenie na ministra!? Kto ho podáva tentoraz?
Do redakcie sme dostali mail od občana Humenného, Ľubomíra Gergeľa, v ktorom nás informuje o podaní trestného oznámenia na ministra financií. Generálna prokuratúra toto TO prijala! Ľ. Gergeľ o podaní trestného oznámenia informoval aj na svojom... Čítať ďalej
05 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.