Ako poznáme svojich "županov"?
04 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Pomaly sa blížia komunálne voľby a voľby do VÚC. Viete, kto je predsedom vášho VÚC? Na meno Milana Belicu (Nitra) si spomenulo len veľmi málo ľudí a pritom na svojej stoličke sedí dvadsať rokov. Situáciu mapovala organizácia Transparency international Slovensko.

Krajské a mestské zastupiteľstvá

Politika na tejto úrovni je tak trochu v tieni tej veľkej, pritom ich rozhodnutia mnohokrát ovplyvňujú naše životy ďaleko viac. Štatistiky Transparency International Slovensko /TIS/ zaradili práve Milana Belicu na posledné miesto - jeho meno pozná len niečo cez 47% opýtaných respondentov.

Ústavná právnička upozorňuje na šírenie poloprávd
Ústavná právnička Judita Laššáková píše o hoaxoch, polopravdách a o odvahe europoslanca Šimečku. Dlhodobý problém "Problém, ktorý dlhodobo kvári verejnú diskusiu, je šírenie takzvaných poloprávd, prípadne dezinterpretácia niektorých faktov. Ľudia... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Najznámejší je Lunter

Tomu sa asi nečuduje nikto, keďže v ostatných voľbách hlavne v médiách prebiehal obrovský súboj medzi M. Kotlebom a J. Lunterom a internetom ešte dlho kolovali obrázky o sťahovaní sa M. Kotlebu z úradu. jeho meno vedelo správne uviesť 77% respondentov z Banskobystrického kraja Pomyselnú druhú priečku podľa grafu "obsadila" žilinská županka Erika Jurinová (73,9%). 

Večný kandidát

Milan Belica v roku 2001 kandidoval za HZDS a potom s podporou Smeru, nedokázal však podľa TIS svoju poznateľnosť výraznejšie zvýšiť ani od roku 2009. Môže to byť spôsobené aj určitým "kľudom" v nitrianskom kraji, pretože prieskum sa uskutočnil v čase, keď sa mená županov Juraja Drobu skloňovali v súvislosti s autobusovou dopravou a Rastislava Trnku v súvislosti s predraženými teplomermi, pripomína TIS.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

Čo so živým stromčekom po Vianociach?
Okolo Troch Kráľov (6. január) zvykneme všetci odstrojovať pýchy svojich obývačiek - vianočné stromčeky. Každý ho chce mať rok čo rok krásny, či už je umelý, alebo živý. Tí, čo majú umelý, to majú jednoduché, ale čo so živým stromčekom? Časopis... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Eka Balaskova