Čo so živým stromčekom po Vianociach?
04 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Okolo Troch Kráľov (6. január) zvykneme všetci odstrojovať pýchy svojich obývačiek - vianočné stromčeky. Každý ho chce mať rok čo rok krásny, či už je umelý, alebo živý. Tí, čo majú umelý, to majú jednoduché, ale čo so živým stromčekom? Časopis Záhradkár ponúka pár rád.

Máte doma krb?

Stromček nechajte vysušiť a ak máte drvičku konárov, použite ju. Štiepka vám poslúži ako podpaľovač do krbu, ak si ju necháte do leta, dobre poslúži pri opekačkách.

Smrekové výhonky

Ak vám vplyvom tepla vo vašej obývačke vyrašili na smreku výhonky, dobre ich vyumývajte a vo fľaši od zaváraniny po vrstvách zasypte cukrom. O pár týždňov sa tak dočkáte výborného sirupu proti kašľu.

Dekoračné svietniky

Kmeň môžete nechať napíliť na rôznu dĺžku, do troch kúskov urobiť otvor na čajovú sviečku, zviazať spolu 3-4 kusy a máte ideálny svietnik. Netreba však zabudnúť drevo ošetriť nehorľavým povrchom.

M. Šutaj Eštok vidí ďalšie FIASKO vládneho tandemu
Pracovnú skupinu pre obnovu dôvery v právny štát by sme s odstupom času mohli pokojne nazvať pracovnou skupinou pre stratu dôvery v právny štát, konštatuje v úvode svojho statusu Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Časová os pracovnej skupiny 20.9.2021... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Štýlový vešiak na kľúče

Z kmeňa, dlhého cca 20 cm poorezujte vetvičky na dĺžku pár centimetrov a tie zaoblite. Kmeň po dĺžke prerežete na polovicu a veľiak na kľúče stačí zavesiť vedľa vchodových dverí. Každé kľúče si už svoju vetvičku nájdu.

S ihličím šup do oleja!

Ak ho mesiac necháte macerovať v olivovom oleji, získate veľmi účinný balzam na vlasy. Fľašku dobre uzavrite a občas pretrepte, aby sa mohli uvoľniť všetky účinné látky z ihličia. 

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Nicholsonovej a Dostálovi klapli zuby naprázdno. Fico môže byť pokojný
Trestné oznámenie o krádeži v kancelárii predsedu Smeru-SD Roberta Fica polícia odmietla. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 50 tisíc eur a zlaté mince Na základe uniknutých videozáznamov o... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balašková