Šéf lekárskych odborov volá po očkovaní detí. Lebo omikron
03 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Prezident lekárskych odborov zrejme namá dostatočné informácie z Juhoafrickej republiky. Inak sa jeho volanie po očkovaní detí a odvolávanie sa na to, že omikron "napáda" hlavne deti, totiž vysvetliť nedá.

Otázka na dovolenkujúceho ministra

"Veľmi by som chcel počuť odpoveď MZ SR na otázku: Prečo Slovensko mešká v zabezpečení očkovania detí mladších ako 12 rokov? Prečo Česko, Maďarsko aj Poľsko už dva týždne očkuje deti od 5 do 12 rokov a my nie?" Pýta sa MUDr. Visolajský vo svojom statuse a vysvetľuje, že nebezpečenstvo omikronu je v jeho rýchlom šírení a teda môže spôsobiť veľkú záťaž nemocníc.

"Druhé nebezpečie omicronu

sa ukazuje v rekordných - v tejto pandémii doposiaľ nebývalo vysokých - počtoch detí, ktorých stav si vyžaduje nemocničnú liečbu." Upozorňuje MUDr Visolajský a odvoláva sa na prvé informácie z JAR. S prvými informáciami sa dá súhlasiť, no pán doktor asi nemá k dispozícií reakciu dátového manažéra juhoafrického NICD Welcha napríklad na slovenského epidemiológa Maďara pôsobiaceho v Česku.

Propaganda a tiež jej odborníci vyhlasujú za hoaxerov iných odborníkov
Odkedy tu máme koronavírusový variant Omikron, počúvame, že tento ohrozuje najmä deti. Podľa slovenského epidemiológa pôsobiaceho v Česku Rastislava Maďara však tento variant u detí mnohonásobne viac úmrti nespôsobuje informoval portál... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Postcovid u detí

"Treba ešte poznamenať, že po tejto vlne infikovaných detí príde približne o mesiac vlna postcovidových následkov u detí. Z nich najväčšia obava je životohrozujúci multisystémový zápal u detí MIS-C. Po rekordnej vlne infikovaných detí príde zákonite rekordná vlna MIS-C. Toto ochorenie je síce liečiteľné, ale liečba musí prísť včas a je veľmi náročná, pričom dieťa je v ohrození života." Varuje lekár s tým, že ako pediater by si prial preventívne deti ochrániť práve pred týmto.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.

Matovičova sestra kriticky: Jeden minister by nás pozatváral a druhý si odletí na pláž do Ománu
Sestra ministra financií Matoviča , Zuzana Belicová si na svojej sociálnej sieti všíma rozporuplnosť konania členov našej vlády s ich prázdnymi rečami. Ešte ani v tomto nie sú jednotní "Jeden minister by nás tu zo strachu pred vírusom najradšej... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova