Čo stratí Slovensko podpisom dohody s USA?
03 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Už zajtra, 4. januára je posledný termín na podpísanie hromadnej pripomienky k návrhu na utavretie dohody o spolupraci v oblasti obrany medzi vládou SR a USA. Prečo by sme ju mali všetci podpísať, vysvetľujú generál Viktorín a právnik Machala vo videu predsedu hnutia Republika, Milana Uhríka.

Zámerné načasovanie

Milan Uhrík vo svojom videu tvrdí, že pripomienkové konanie bolo takto načasované schválne, aby sa ľudia oň práve počas sviatkov nezaujímali. 

Čo sa stane podpisom tejto dohody

"Podpisom tejto dohody stratia Slováci kontrolu nad letiskami Kuchyňa, Sliač a ďalším strategickým územím, ktoré bude v správe Američanov." Vysvetľuje generál Viktorín: "Nebudeme mať kontrolu nad tým, aké zbrane sem Američania privezú a čo s nimi plánujú. Slovensko nebude mať možnosť ovplyvniť počet amerických vojakov, ich činnosť a správanie. Ak sa Američania rozhodnú niekomu  vyhlásiť vojnu a zaútočiť z našich letísk, nebudeme im v tom môcť zabrániť. Slovensko sa automaticky stane terčom a vojnovou zónou."

Matovičova sestra kriticky: Jeden minister by nás pozatváral a druhý si odletí na pláž do Ománu
Sestra ministra financií Matoviča , Zuzana Belicová si na svojej sociálnej sieti všíma rozporuplnosť konania členov našej vlády s ich prázdnymi rečami. Ešte ani v tomto nie sú jednotní "Jeden minister by nás tu zo strachu pred vírusom najradšej... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Právny rámec zmluvy

"Podľa navrhovanej zmluvy budú američania na Slovensku nedotknuteľní. Nebude sa na ne vzťahovať naše právo." Objasňuje Lukáš Machala: "Ak americkí vojaci porušia na Slovensku naše zákony, alebo spáchajú trestný čin, Slováci sa nebudú môcť dovolať spravodlivosti Toto musíme zastaviť. Preto sme voči pripravovanej dohode vypracovali hromadnú občiansku pripomienku, ktorou požadujeme zamietnutie tejto nebezpečnej zmluvy s Američanmi v celom rozsahu."

Kde ju nájdete?

Podpísať ju viete TU

Politológ Michelko: Ako premiér padal
Politológ a vydavateľ Roman Michelko ako jeden z politických vrcholov roka 2021 hodnotí pád vlády Igora Matoviča a nástup Eduarda Hegera do premiérskeho kresla. Čo tomu predchádzalo Podľa Romana Michelka "Séria fatálnych pochybení premiéra Igora... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.