Politológ Michelko: Ako premiér padal
03 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Politológ a vydavateľ Roman Michelko ako jeden z politických vrcholov roka 2021 hodnotí pád vlády Igora Matoviča a nástup Eduarda Hegera do premiérskeho kresla.

Čo tomu predchádzalo

Podľa Romana Michelka "Séria fatálnych pochybení premiéra Igora Matoviča, jeho zjavná neschopnosť viesť vládu, neustále konflikty, ponižovanie a urážanie koaličných partnerov." Pohár pretiekol pri dovoze neregistrovanej vakcíny Sputnik V. Celé to však mohla odštartovať už záhadná smrť generála Lučanského.

Aké boli scenáre

Jedným t nich bola trojkoalícia bez SaS, za podpory nezaradených odídencov z ĽS NS. Tu vidno zlyhanie predsedníčky Za ľudí V. Remišovej - nemala by problém zradiť SaSku ako strategického partnera. Toto jej správanie v podstate naštartovalo štiepenie jej strany, ktoré skončilo odchodom väčšiny poslaneckého klubu a ministerky Kolíkovej práve do SaS, rekapituluje R. Michelko.

Propaganda a tiež jej odborníci vyhlasujú za hoaxerov iných odborníkov
Odkedy tu máme koronavírusový variant Omikron, počúvame, že tento ohrozuje najmä deti. Podľa slovenského epidemiológa pôsobiaceho v Česku Rastislava Maďara však tento variant u detí mnohonásobne viac úmrti nespôsobuje informoval portál... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Do hry vstúpila prezidentka

Tá dala verejnú výzvu Matovičovi, aby odstúpil. "Krk mu zlomilo" až to, že "trinásti poslanci klubu OĽaNO boli tajne u prezidentky. Médiá síce o tom vedeli, ale nepísali o tom. Títo poslanci jasne povedali prezidentke, že budú podporovať nejakú vládu, ale s Matovičom sa naozaj nedá. Vtedy pochopil. Prezidentský palác mal veľmi zásadný vplyv na jeho pád." Vysvetľuje Roman Michelko.

Bábka Heger

Na funkciu preméra prezidentka vymenovala Eduarda Hegera aj s jeho absenciou mocenských inštinktov. V kombinácií s tým, že nemá žiadne mocenské zázemie sa stáva bábkou v rukách svojho straníckeho šéfa. 

Rozkol v Za ľudí

vyvrcholil na jeseň - z koaličnej strany sa odchodom časti poslaneckého klubu do SaS stala marginálna strana a SaS tak v koalícií získala ďaleko dominantnejšie postavenie. Koaliční politici navyše podviedli svojich voličov aj v otázke referenda o predčasných voľbách. Boris Kollár síce mieni rokovať o predložení zákona, no "Táto iniciatíva je len obyčajným figovým listom. On totiž veľmi dobre vie, že neprejde, preto to ani nikoho nevyrušuje, ani koaličných partnerov. Bude to len prázdne gesto." Vysvetľuje Michelko.

Aká vláda, taký bojovník! (VIDEO)
Tomáša Tarabu, predsedu Život - národná strana, zaujal ojedinelý spôsob boja proti pandémii, aký v dnešných dňoch praktizuje minister zdravotníctva. Najvyššia priorita vlády Podľa premiéra Hegera je ňou boj s pandémiou. Tomáš Taraba premiérove... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Prezidentský palác ešte raz

Roman Michelko jasne číta aj nedávnu návštevu Petra Pellegriniho u prezidentky. Už teraz sa podľa neho "začínajú formovať potencionálne dve parlamentné väčšiny, ktoré môžu vzniknúť po ďalších voľbách. Prezidentka má záujem, aby v nej figuroval Hlas a, naopak, aby v nej za žiadnu cenu nebol Matovič."

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.