Takto TO vidia Maďari žijúci na Slovensku: hanebné a škandalózne
02 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Opatrenie vlády, v rámci ktorého majú zdravotníkom v januárovej výplate vyplatiť odmenu 350 eur zaujalo aj Maďarov žijúcich na Slovensku. V denníku Paraméter publikovala svoj názor Füleki Hajnalka. Nápad považuje za vynikajúci, ale inak ide podľa nej o hanebný a škandalózny krok vlády a zákonodarcov.

Autorka Füleki Hajnalka poukazuje predovšetkým na krok vlády, v ktorom zabudli na vodičov záchranárskych vozidiel a tí nedostanú nič. Vláda ale podľa nej vytvára systematický chaos aj inde. 

Autorka je presvedčená o tom, že ministri, ale aj iní členovia zákonodarného zboru nič nedokážu sformulovať tak, aby formulácia obsahovala to, čo formuláciu myslia, aleno chcú docieliť, keď niečo vymyslia.

Príkladom je podľa nej vyplácanie odmien zdravotníkom, keď vynechajú vodičov záchranárskych vozidiel, ale podľa nej rozhodne nie prvým a posledným. "Pozrite si množstvo výnimiek a nekonečný počet dodatkov, doplnených aj nekonečným množstvom vysvetlení, pre takmer všetky pravidlá a nariadenia," píše.

Prezidentka pobavila vtipným videom: Zasmejte sa spolu so mnou, odkazuje
Pozrite si vtipné momenty z natáčaní a zasmejte sa spolu so mnou. Takto oslovila v závere roku 2021 Slovákov prezidentka Zuzana Čaputová a prekvapila zostrihom vtipných momentov z natáčaní v Prezidentskom paláci. Zábavné momenty z... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Všetko má svoje hranice

"Iste, človek chápe, že v takej uponáhľanej dobe sa na detaily zabúda a tie sa potom vypomsti, ale všetko má svoje hranice," vysvetľuje autorka ďalej.

Füleki Hajnalka dodáva, že ak niekto ani po tretíkrát nedokáže vymeniť záhradnú batériu, tak si zaplatí odborníka, aby to urobil za neho. A tak by to podľa nej malo byť aj so zákonmi, opatreniami a nariadeniami. "Ak sú ministri neschopní, mali by miesto prenechať odborníkom z vlastných radov. A ak takého odborníka vo vlastných radoch nemajú, tak by to mali uznať a prenechať miesto inej garde," vysvetľuje ďalej autorka.

Ako príklad autorka uvádza zákon o voľnom predaji pyrotechniky a o nariadení, ktoré upravuje jej používanie. A poukazuje na to, že kým malé predajne, ktoré predávajú pyrotechniku museli byť zatvorené, vo veľkých obchodných reťazciach, si ich každý mohol kúpiť na tony. 

Vláde podľa nej môžeme ďakovať aj za tie opatrenia, ktoré vznikajú výlučne s tým zámerom, aby znevýhodnili niektoré skupiny. 
Čo je podľa autorky rozhodne špinavosť. A odporúča pričuchnúť k tým okolo ministerstva "kultusu", alebo dopravy... Alebo...

"V takých chvíľach už človek nevie, čo by si prial viac. Čo by spôsobilo menšie problémy. Ak obyvateľstvo dôsledne dodržiava všetky platné opatrenia, alebo ak nie...," dodáva v závere autorka Füleki Hajnalka.

Novoročné príhovory najvyšších činiteľov? Filozofické nezmysly a nevydarené vtipy, myslí si historik
Konanie premiéra i prezidentky už nie je poddanské, ono je doslova otrocké! Takto reagoval na sviatočé príhovory najvyšších ústavných činiteľov historik, politický analytik a publicista Eduard Chmelár. Naozaj neviem, čo ma na nich viac... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.