Novoročné príhovory najvyšších činiteľov? Filozofické nezmysly a nevydarené vtipy, myslí si historik
02 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Konanie premiéra i prezidentky už nie je poddanské, ono je doslova otrocké! Takto reagoval na sviatočé príhovory najvyšších ústavných činiteľov historik, politický analytik a publicista Eduard Chmelár. Naozaj neviem, čo ma na nich viac pobavilo!

Prečo výzvy na upokojenie spoločnosti nebudú úspešné

K včerajším sviatočným príhovorom najvyšších ústavných činiteľov dodáva publicista len toľko: "Dlhodobo upozorňujem politikov, že slovenskú spoločnosť dokáže zjednotiť len silná myšlienka, ktorá má potenciál zapáliť občanov a strhnúť ich v túžbe po jej uskutočnení." 

Zopár jedincov si tu však podľa Chmelára stále myslí, že si vystačia s politickým marketingom, budovaním kultu osobnosti a brainwashingom.

Najlepšia možná vláda - nevydarený vtip

"Neviem, čo ma dnes viac pobavilo – či to, keď Eduard Heger označil svoju vládu za najlepšiu možnú, alebo to, keď sa vyhlásil za spojenca Zuzany Čaputovej v upokojovaní spoločenskej atmosféry," zamýšľa sa Chmelár.

Ale jednoznačne vie, čo ho nahnevalo. Keď sa Heger nezmienil ani slovkom o 29. výročí vzniku štátu, ktorého vláde predsedá a keď ani prezidentke republiky nestála táto udalosť za viac ako jednu strohú vetu.

Politológ označil najväčšieho lúzra tejto vlády! Tipnete si, kto to je?
Najväčším rešľapom tejto vlády je celkové pôsobenie vládnej koalície! Takto sa vyjadril v rozhovore pre portál 1pluska.sk politológ Radoslav Štefančík. Máme za sebou turbulentný rok. Igor Matovič a Eduard Heger si vymenili premiérske stoličky,... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Necháme si podávať jej morfium?

"Majsterka prázdnych fráz Čaputová a najnevýraznejší premiér v histórii Heger sa neusilujú Slovensko zjednotiť, ale znecitlivieť. Umelo upokojovať spoločnosť bez reálneho riešenia jej potrieb je ako podávať jej morfium. Upokojenie spoločnosti nedosiahneme uspokojením s daným stavom," upozorňuje historik.

Dodáva, že celé to neuveriteľne gýčové moralizovanie o tom, aby sme „precítili súdržnosť“ sú obyčajné prázdne frázy, ktoré celkom určite nepadnú na úrodnú pôdu. A to nie preto, že by boli ľudia zlí a nevraživí, ale preto, lebo ich problémy nemožno zavrávať sladkými rečami, ale postaviť sa k nim čelom a riešiť ich.

"Aj ja si želám súdržnosť Slovenska. Ale nemôžem to dosiahnuť tak, že mu neponúknem nič, za čo sa oplatí bojovať; že budem ignorovať jeho problémy alebo že nebudem rozumieť príčinám hnevu a frustrácie vlastného ľudu," hovorí.

V tej spleti prázdnych fráz povedala prezidentka jednu, čo ma zaujala! Prekvapil opozičný politik
Máme za sebou novoročný prejav pani prezidentky, upozornil svojich čitateľov na facebooku opozičný poslanec. Zaujala ho na ňom však len jedna vec. Riaďte sa vlastným srdcom "Pani prezidentka v tej spleti prázdnych fráz povedala jednu, čo ma... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Prezidentkyn filozofický nezmysel

"Zuzanu Čaputovú hovorí, že by sme sa mali oslobodiť od poddanského chápania slobody. Odhliadnuc od toho, že deliť slobodu na „kráľovskú“ a „poddanskú“ je filozofický nezmysel, ktorý tu nemám čas bližšie vysvetľovať, práve tieto slová odhaľujú, ako nebetyčne falošné sú prezidentkine slová. Ak totiž ona i premiér podporujú prijatie zmluvy, ktorá povedie k obsadeniu našej krajiny americkými vojakmi na neurčito, ich konanie nie je poddanské, ono je doslova otrocké!" Varuje Chmelár.

"A tak nečudo, že ju neoslovili pápežove slová o odzbrojení a mieri. Zuzana Čaputová sa v skutočnosti vyhýba najsilnejšiemu posolstvu Františka, lebo na neho nemá odvahu. A tak si z jeho slov účelovo vyberá hrozienka, aby nimi donútila ľud k poslušnosti, ako to politická moc opierajúca sa o autoritu cirkvi robila v dejinách až príliš často," upozorňuje historik.

Veštica predpovedá: Čo v roku 2022 čaká Hegera, Fica, či Matoviča?
Najťažší rok od roku 1989! Tak označili mnohí politici práve uplynulý rok 2021. Čo ich však čaká v roku 2022, ktorý práve nastal? Na to má odpoveď veštica Daniela Paculiková. Bude lepšie? Svitá konečne na lepšie časy, alebo sa skôr treba... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.