Klamal minister obrany, keď tvrdil o gen. Viktorínovi, že je podvodník?
30 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Minister obrany Jaroslav Naď zosmiešnil generála Jozefa Viktorína, keď o ňom na sociálnej sieti napísal, že je podvodník, klamár a trtko. Bola to reakcia na vyjadrenie Jozefa Viktorína, ktorý o Naďovi povedal, že mu chýba úcta a vzdelanie. Denník Ereport preto v exkluzívnom rozhovore priniesol reakciu názor generálmajora Františka Blanára, ktorý je aj podpredsedom Klubu generálov Slovenskej republiky. Jeho názor sa Naďovi páčiť určite nebude. 

Minister obrany Jaroslav Naď nedávno zverejnil na sociálnej sieti video s názvom ,,1 Deň ako... Vojak mechanizovanej roty", ktoré vzniklo v spolupráci s rezortom obrany. Komentujúci sa ministra obrany opýtali na jeho názor na rozhovor, v ktorom generál Jozef Viktorín tvrdil, že mu chýba úcta a vzdelanie. Jaroslav Naď reagoval okamžite! Generála zosmiešnil a nazval ho podvodníkom, klamárom a trtkom.

Minister obrany zosmiešnil generála Jozefa Viktorína
Minister obrany Jaroslav Naď nedávno zverejnil na sociálnej sieti video s názvom ,,1 Deň ako... Vojak mechanizovanej roty", ktoré vzniklo v spolupráci s rezortom obrany. Komentujúci sa ministra obrany opýtali na jeho názor na rozhovor, v ktorom... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

To, čo tvrdí Naď nemôže byť pravda

Genmjr. Františka Blanárika, ktorý je podpredsedom Rady Klubu generálov Slovenskej republiky má na vyjadrenie ministra obrany Jaroslava Naďa názor. To, čo Naď v komentároch tvrdil, že gen. Viktorín svoju hodnosť získal podvodom podľa genmjr. Blanárika nemôže byť pravda. 

„Myslím si, že veľmi ťažko podvodom získať hodnosť. Určite to, čo tvrdil Naď, sa nemôže zakladať na pravde, pretože Naď tým pádom spochybnil celý proces vymenovania do prvej generálskej hodnosti,“ povedal v exkluzívnom rozhovore pre portál Ereport genmjr. Blanárik.

Jeden z dôvodov, prečo nemôžu byť Naďove slová pravdou je proces, akým sa získava generálska hodnosť. Ten je podľa genmjr. Blanárika komplikovaný a celý postup opísal v rozhovore pre portál Ereport.
Podľa genmjr. Blanárika vymenovaniu do prvej generálskej hodnosti predchádza niekoľko dôležitých krokov. V prvom rade podľa neho rozhoduje ministerstvo, kde dotyčný musí byť na tabuľke, kde je plánovaná generálska hodnosť. Vysvetlil tiež, že musí mať určité výsledky. V rozhovore pre portál Ereport uviedol tiež, že keď ho niekto navrhne, ministerstvo to schváli na svojom vlastnom konaní a tento návrh potom putuje na vládu, ktorá návrh schváli alebo neschváli. "Ak ho schváli, tak sa to postupuje prezidentskej kancelárii, kde sa posudzuje a vypracujú sa ostatné záležitosti k tomu a vymenúva prezident,“ priniesol vyjadrenie genmjr. Blanárika, Ereport.

Eduard Chmelár: Militaristickú dohodu medzi Slovenskom a USA nová vláda ťažko zruší
Politológ a historik Eduard Chmelár na svojom facebookovom profile sa opäť vyjadril k vojenskej dohode medzi Slovenskom a USA. Tá je podľa neho extrémne nevýhodná, a preto pripravuje hromadnú pripomienku. Jedným z predkladateľov dohody je... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Minister obrany by sa nemal vyjadrovať expresívne a mal by byť rozvážny

Žiadny prezident republiky by si podľa genmjr. Blanárika nedovolil podvodne vymenovať plukovníka do prvej generálskej hodnosti. Je tiež presvedčený, že je nepredstaviteľné, aby si ministerstvo obrany a vláda nevšimli, že prezident do hodnosti vymenoval niekoho, kto neprešiel riadnym procesom cez ich inštancie.

Podľa podpredsedu Klubu generálov Slovenskej republiky genmjr. Blanárika by minister obrany Jaroslav Naď nemal expresívne vyjadrovať na adresu hocikoho a mal by byť rozvážny, pretože spochybňovať generála Viktorína takýmto spôsobom môže mať následky.

„Určite by som nespochybňoval generála takýmto spôsobom. Myslieť si človek môže čokoľvek, ale než to dá do éteru, mal by si spočítať, čo tým spôsobí,“ dodal genmjr. Blanárik na adresu ministra obrany Jaroslava Naďa.

Ako keby minister zdravotníctva odkazoval z pláže - omikronu sa báť nemusíte!
Alebo je to celkom inak a pán minister len "uteká", aby sa nenaplnili slová riaditeľa cestovky z prvej vlny? Na tému sa bližšie pozrela Pluska. Do Ománu s Bubom Dnes ráno totiž pán minister aj so svojou pani manželkou odleteli do veľmi príjemnej... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.