Smrť slovenského politika na Sicílii – objasnenie jednej záhady
29 | 12 | 2021 I Juraj Karas

Oznámenie o úmrtí bývalého poslanca Národnej rady SR za Smer-SD Jozefa Buriana (†60) počas Vianoc zaskočilo mnohých jeho priateľov aj bývalých kolegov. Portál Plus 1 Deň priniesol informácie o pozadí smutnej udalosti.

Správa, ktorá sa objavila na Štedrý deň, bola iba strohá a mnohí preto vyslovovali kadejaké domnienky, čo mohlo byť príčinou úmrtia populárneho politika, pripomína Plus 1 Deň.

Mnohí boli presvedčení, že podľahol covidu. Ako sa však malo ukázať, za náhlou smrťou Jozefa Buriana bol nešťastný úraz.

„Počas dovolenky na Sicílii sa pošmykol a spadol. Pád bol taký nešťastný, že si udrel hlavu a upadol do bezvedomia. Previezli ho do nemocnice v Palerme na oddelenie jednotky intenzívnej starostlivosti, kde ho domáci lekári operovali, ale, žiaľ, neprinieslo to zvrat v liečení,“ prezradil novinárom nemenovaný blízky priateľ  nebohého politika.

Dlhá kóma

„Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, bol po páde veľmi dlho v kóme, z ktorej sa však už neprebral a na Štedrý deň zomrel. Pritom ešte pred pár mesiacmi sme sa videli, v septembri sme sa stretli na jeho šesťdesiatke. Vo sne by mi nenapadlo, že ho vidím živého naposledy,“ doplnil priateľ politika.

„Hrozné, čo sa stalo. Nemôžem uveriť, že sa to prihodilo akurát jemu. Bol to veľmi dobrý človek, takú smrť si naozaj nezaslúžil,“ doplnil priateľ so slovami, že

Rodina teraz podľa neho rieši prevoz ostatkov J. Buriana z Talianska na Slovensko. „Vôbec to nie je jednoduché, lebo musia čakať na výsledky pitvy. Pre sviatky aj covidové opatrenia to môže trvať aj mesiac, ak nie viac,“ myslí si.

Informáciu o úmrtí svojho exposlanca zverejnila strana Smer-SD. „V takýchto chvíľach sa slová hľadajú len veľmi ťažko, preto si každý aspoň tichou spomienkou uctíme Jožkovu pamiatku,“ uviedla v oficiálnom parte.

Manažér a politik

Jozef Burian vyštudoval Vysokú školu ekonomickú v Košiciach, do roku 1992 pracoval v Hutných stavbách Košice a následne do roku 2002 pôsobil vo vrcholovom manažmente viacerých spoločností, uvádza Plus 1 Deň.

V rokoch 2002 až 2020 bol poslancom NR SR, zároveň bol okresným predsedom strany Smer v Košiciach. V posledných parlamentných voľbách už nekandidoval.

Tragédia v Osadnom bola len otázkou času
Dňa 20. decembra v nočných hodinách sa v Zariadení sociálnych služieb v Osadnom stala obrovská tragédia - z cigarety v posteli jedného z klientov vznikol požiar, pri ktorom zomrel jeden človek. Ďalší traja zomreli po týždni a ďalších osem osôb... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Eka Balaskova