Hospitalizovaní sú aj tretíkrát očkovaní. Omikron ovládol Švajčiarsko
29 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Švajčiarske úrady očakávajú, že v januári by sa mohlo nakaziť 20-tisíc ľudí denne, píše trend.sk.

Omikron sa vo Švajčiarsku podpísal až pod 55 percent nových prípadov nákazy koronavírusom. Hospitalizovaných je kvôli novému variantu už približne 40 ľudí, ktorí sú zaočkovaní troma dávkami vakcíny.

Švajčiarsko patrí medzi krajiny s najvyšším počtom nakazených v prepočte na obyvateľov v Európe. Podľa úradov najviac prípadov sa týka ľudí vo veku od 20 do 30 rokov.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Prudký nárast

Za predchádzajúci deň potvrdili vo Švajčiarsku, ktoré má 8,6 milióna obyvateľov, 13-tisíc nových prípadov nákazy. V januári by denné štatistiky nakazených mohli stúpnuť až na 20-tisíc.

Covidoví pacienti momentálne obsadzujú 40 percent lôžok na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Niektoré nemocnice sú plne obsadené, preto pacientov prevážajú do iných nemocníc.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Miernejší než delta?

„Z hľadiska virulencie sa omikron zdá byť slabší než delta,“ uviedla vedúca vládneho odborného tímu pre boj proti COVIDu Tanja Stadlerová. Poznamenala, že sa pod to mohla podpísať aj vysoká zaočkovanosť v krajine.

Dve tretiny Švajčiarov dostali najmenej dve dávky vakcíny, 22 percent má aj posilňujúcu tretiu dávku, tzv. booster, uzatvára trend.sk.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.