Omikron posilňuje neutralizujúcu imunitu voči delte. Vytlačí napokon omikron deltu?
29 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Výskum v Juhoafrickej republike (JAR) ukazuje, že u ľudí, ktorí boli nakazení omikronom, predovšetkým u zaočkovaných, sa vyvinula zvýšená imunita voči variantu delta, informuje portál trend.sk.

Výskum juhoafrických vedcov naznačuje, že nákaza koronavírusovým variantom omikron zvyšuje neutralizujúcu odolnosť voči delte. U ľudí, ktorí boli nakazení omikronom, najmä u zaočkovaných, sa vyvinula zvýšená imunita voči variantu delta.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Neutralizácia koronavírusu

Do štúdie bolo zapojených 33 zaočkovaných a nezaočkovaných ľudí, ktorí sa nakazili omikronom v Juhoafrickej republike.

Podľa autorov sa neutralizácia omikronu za 14 dní od zaradenia do výskumu zvýšila 14-násobne a  4,4-násobne sa zvýšila neutralizácia variantu delta.

Vedci ďalej skonštatovali, že „zvýšenie v neutralizovaní variantu delta u jednotlivcov nakazených omikronom zrejme vedie k zníženej schopnosti variantu delta znovu nakaziť týchto jednotlivcov“.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vytlačí napokon omikron deltu?

Alex Sigal, profesor z Afrického ústavu pre výskum zdravia v JAR, tvrdí, že ak je omikron menej choroboplodný, ako to ukazujú skúsenosti z Juhoafrickej republiky, ,,tak môže pomôcť vytlačiť deltu".

Podľa štúdie je u ľudí nakazených omikronom menšie riziko hospitalizácie a ťažkého priebehu oproti nákaze deltou, aj keď autori tvrdia, že čiastočne to možno pripísať silnej imunite obyvateľstva.

Variant omikron, ktorý sa prvýkrát zistil v novembri v regióne južnej Afriky a v Hongkongu, sa medzičasom už rozšíril do celého sveta a hrozí preplnenie nemocníc, konštatuje trend.sk.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.