Rozlúčte sa so zimou, privítajte jar: Teploty budú atakovať historické rekordy!
27 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Počasie sa výrazne zmení! Už o niekoľko dní sa budeme musieť rozlúčiť so zimným počasím. Nastúpi to jarné a prinesie so sebou teplotné rekordy!

Možno to tak teraz nevyzerá, avšak už o niekoľko dní to vonku bude zaváňať skôr jarou. Zatiaľ zažívame idylicky zimné počasie. No už teraz je jasné, že v polovici budúceho týždňa sa prudko oteplí a oteplenie bude také výrazné, že teploty budú atakovať až historické denné rekordy, píše portál imeteo.sk.

Zmena nastane v polovici týždňa

Začiatok posledného pracovného týždňa v tomto roku prinesie na naše územie prevažne polooblačné až oblačné počasie, pričom teploty budú stále nízke, zimné a zvyšovať sa budú len pomaly. 

Počas stredy však začne počasie na našom území ovplyvňovať teplý front, ktorý prinesie postupne od západu na naše územie sneženie, ktoré sa však veľmi rýchlo začne meniť na dážď a to aj na horách.

Súčasne k nám od západu začne prenikať mimoriadne teplý vzduchu, ktorý začne teploty vyháňať veľmi vysoko a takéto teploty nás čakajú až do konca roka a zrejme aj na začiatku toho budúceho.

Budú si neočkovaní 60+ priplácať? Takúto primitívnu hlúposť nepodporím, hovorí šéf parlamentu
Slovami, v žiadnom prípade! Taktor zareagoval šéf parlamentu na možnosť, ktorá pobúrila väčšinu Slovákov. A síce, že by si ľudia nad 60 rokov, ktorí by sa nedali zaočkovať, priplácali za zdravotnú starostlivosť. Čo teda môžeme čakať? 300-eurový... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Teploty pôjdu až k +15 °C

Od štvrtka bude počasie na našom území pod vplyvom tlakovej výše, ktorá sa bude rozkladať nad Stredozemím a okolo nej začne do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Od štvrtka nás čakajú denné teploty v rozmedzí +5 až +12 °C, pričom v najteplejších lokalitách Slovenska budú teploty atakovať až hranicu +15 °C!

Zmiernia sa aj nočné mrazy a postupne nebude ani na severe počas noci mrznúť. Záver roka tak prinesie výrazné oteplenie a jarné teploty, ktoré budú atakovať historické rekordy! 

Konečne otvorili hotely a penzióny! Čo je pre turistov pripravené?
Hotely a penzióny otvoroli svoje brány. Musia však dodržiavať určité podmienky. Ubytovacie zariadenia fungujú v režime OP, navyše hostia musia mať aj negatívny výsledok testu. Televízia Markíza sa bola pozrieť, ako to vyzerá na... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.