Konečne otvorili hotely a penzióny! Čo je pre turistov pripravené?
27 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Hotely a penzióny otvoroli svoje brány. Musia však dodržiavať určité podmienky. Ubytovacie zariadenia fungujú v režime OP, navyše hostia musia mať aj negatívny výsledok testu. Televízia Markíza sa bola pozrieť, ako to vyzerá na Donovaloch.

Obsadenosť maximálne 75%

„Pri 75% percentách obsadenosti môžeme mať obsadených 21 izieb. Momentálne máme obsadených 18,“ hovorí Karin Švagerková, recepčná. „Momentálne sme obsadení na 20% a na tú hranicu 75% by sme sa mali dostať v priebehu 2-3 dní,“ pridáva sa Marek Daňo, riaditeľ hotela na Donovaloch.

Okrem návalov snehu tak Donovaly môžu v najbližších dňoch očakávať aj návaly turistov v hoteloch. „Keby neboli otvorené hotely, tak by sme sem určite neprišli,“ hovorí Petra z Bratislavy.

Česko od pondelka zmení podmienky vstupu do krajiny
Česko od pondelka (27. 12.) upraví podmienky vstupu do krajiny. Pred vstupom na územie Česka bude nutné disponovať negatívnym výsledkom testu a podrobiť sa PCR testu v rozmedzí päť až sedem dní od príchodu na územie ČR. Platia však aj výnimky. Na... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | im/tasr

Hygiena na prvom mieste

V hoteloch by mala byť v tomto období prioritou číslo jeden hygiena. „Hosť po príchode do hotela si musí dezinfikovať ruky a náš personál dbá o to, aby dezinfekcia na vysoko frekventovaných miestach bola stále zabezpečená,“ zdôrazňuje Daňo.

Relaxačným bonusom sú otvorené sauny a vodný svet. „Wellness môžeme mať otvorený pre hotelových hostí a otvára sa už od dnes,“ dopĺňa Peter Straka, riaditeľ hotela na Donovaloch.

Síce obmedzení, ale vďační aj za to málo. Hoteliéri veria, že práve toto je zlom k lepším časom. „Hotelová reštaurácia môže byť otvorená do ôsmej hodiny, takže hostia sa napapajú a idú na izbu,“ dodáva Peter Straka.

Achillova päta našich ministrov zdravotníctva: Ktorý zvládal funkciu lepšie?
Máme za sebou ďalší rok pandémie koronavírusu. Na poste ministra zdravotníctva vystriedal Krajčího Lengvarský, no zmenilo sa niečo? HN sa pozreli na doterajšie pôsobenie Lengvarského aj očami odborníkov. Začiatkom apríla začal veliť rezortu... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.