Budú si neočkovaní 60+ priplácať? Takúto primitívnu hlúposť nepodporím, hovorí šéf parlamentu
27 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Slovami, v žiadnom prípade! Taktor zareagoval šéf parlamentu na možnosť, ktorá pobúrila väčšinu Slovákov. A síce, že by si ľudia nad 60 rokov, ktorí by sa nedali zaočkovať, priplácali za zdravotnú starostlivosť. Čo teda môžeme čakať?

300-eurový príspevok zaberá

"Očkovací príspevok štátu v podobe 300 eur zaberá a očkovanie veľmi pekne ide.Takže nie je dôvod rozmýšľať nad povinným očkovaním ľudí nad 60 rokov," uviedol predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. No ešte ostrejšie zareagoval na hypotézu priplácania si za zdravotnú starostlivosť, píše denník Pravda.

Platili celý život

„Slovami, v žiadnom prípade,“ reagoval šéf parlamentu na otázku, či je dôvod rozmýšľať nad tým, že ľudia nad 60 rokov, ktorí by sa nedali zaočkovať, by si priplácali za zdravotnú starostlivosť.

„Tí ľudia si platia za zdravotnú starostlivosť celý život. Odovzdali tomuto štátu dane a odvody a majú mať zabezpečenú adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Nečakajte, aby som takúto primitívnu hlúposť podporil,“ povedal Kollár.

Konečne otvorili hotely a penzióny! Čo je pre turistov pripravené?
Hotely a penzióny otvoroli svoje brány. Musia však dodržiavať určité podmienky. Ubytovacie zariadenia fungujú v režime OP, navyše hostia musia mať aj negatívny výsledok testu. Televízia Markíza sa bola pozrieť, ako to vyzerá na... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Problém je v našom zdravotníctve

V dôsledku zahltenia nemocníc sa však odkladajú operácie a ľudia musia na ne čakať aj v bolestiach. Podľa Kollára ide o problém slovenského zdravotníctva.

„V Maďarsku to vyriešili. Majú toľko lôžok, že prijmú každého a biela medicína ďalej funguje. Nemalo sa dvadsať rokov rozkrádať. Pripisujem to na vrub Smeru, lebo zdravotníctvo je v rozklade,“ poznamenal Kollár.

Dôvodom, prečo sa ľudia na Slovensku nedajú zaočkovať, je podľa šéfa parlamentu aj to, že celá opozícia využíva očkovanie v boji na získanie percent. „Takto zneužíva ľudí ako rukojemníkov a doslova ich ženie na smrť,“ uzavrel.

Povinné očkovanie je stále v hre

Tému prípadného povinného očkovania seniorov už dávnejšie otvoril premiér Eduard Heger, ktorý očkovanie staršej generácie podporuje. Do 10. januára by mala byť známa právna analýza rezortov zdravotníctva a spravodlivosti, či je povinné očkovanie možné.

Achillova päta našich ministrov zdravotníctva: Ktorý zvládal funkciu lepšie?
Máme za sebou ďalší rok pandémie koronavírusu. Na poste ministra zdravotníctva vystriedal Krajčího Lengvarský, no zmenilo sa niečo? HN sa pozreli na doterajšie pôsobenie Lengvarského aj očami odborníkov. Začiatkom apríla začal veliť rezortu... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.