Politológ a historik: Od čias Čepičku sme nemali v kresle ministra obrany väčšieho grázla a hulváta ako dnes!
27 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Od čias Gottwaldovho zaťa Alexeja Čepičku sme nemali v kresle ministra obrany väčšieho grázla a hulváta ako dnes! Konštatuje to na facebooku známy slovenský publicista. Varuje, že vojenská dohoda s USA  je pre Slovensko extrémne nevýhodná. Tu ide o našu slobodu!

Mnohonásobne usvedčený klamár

"Slovník, ktorý dlhodobo používa voči svojim oponentom Jaroslav Naď, ho už dávno diskvalifikuje zo zastávania akéhokoľvek verejného úradu. Od čias Gottwaldovho zaťa Alexeja Čepičku sme nemali v kresle ministra obrany väčšieho grázla a hulváta ako dnes," skonštatoval v úvode svojho statusu na sociálnej sieti historik, analytik a publicista Eduard Chmelár.

Podľa neho si Naď o politickom rozhodnutí generála Jozefa Viktorína pridať sa k exkotlebovcom môžem myslieť čokoľvek, ale nereagovať na jeho vecné argumenty a vynadať mu do falošných generálov, klamárov, fušerov, trapkov a... , je vizitkou toho, kto tieto nadávky vyslovil, nie toho, komu boli určené.

"Jaro Naď je mnohonásobne usvedčený klamár, ale do klamárov nadáva všetkým naokolo. Sedí vo vláde plnej falošných magistrov, ale radšej bude vykrikovať niečo o falošnom generálovi. Snaží sa prekričať vlastné svedomie ako zbabelec nachytaný na hruškách, lebo vie, že nemá na to, aby porazil súpera v súboji racionálnych argumentov," prízvukuje Chmelár.

Matovič to vidí asi TAKTO. Nevadí, že nám neveria, aspoň sme uprimní
Konflikty v koalícii, ktoré sa riešia na verejnosti, nepomáhajú dôveryhodnosti vlády. No na druhej strane je to úprimné, ľudia vidia do "kuchyne" politiky a tiež to, že nedochádza k tajným "biznisovým" dohodám. V rozhovore pre TASR to uviedol líder... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | im/tasr

Diskusia s ministrom nemožná

Snažiť sa o nejakú slušnú odbornú diskusiu s Naďom podľa publicistu nemá význam. "On vie, že tento národ zradil a podviedol, my vieme, koho úlohy plní, je zbytočné pokračovať v takýchto prekáračkách."

Chmelár informuje, že právnici občianskeho združenia Zjednotení za mier už pripravujú návrh hromadnej pripomienky k návrhu na uzavretie Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických. Budú na ňu potrebovať 500 podpisov.

"Pýtate sa, či to má význam? Vždy to má význam. Ako občania nemôžete urobiť viac. Tentoraz ide naozaj o niečo viac, ide o našu slobodu," žiada o podpisy Chmelár.

Budú si neočkovaní 60+ priplácať? Takúto primitívnu hlúposť nepodporím, hovorí šéf parlamentu
Slovami, v žiadnom prípade! Taktor zareagoval šéf parlamentu na možnosť, ktorá pobúrila väčšinu Slovákov. A síce, že by si ľudia nad 60 rokov, ktorí by sa nedali zaočkovať, priplácali za zdravotnú starostlivosť. Čo teda môžeme čakať? 300-eurový... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chceme dopadnúť ako Kuba?

Nová vláda nemôže túto zmluvu jednoducho zrušiť. Počiatočná (nevypovedateľná) platnosť dohody je 10 rokov, po ktorých sa automaticky predlžuje. "Už chápete? Ak to schválime, chytíme sa do podobnej pasce ako Kuba, ktorá už šesťdesiat rokov nevie dostať z ostrova Američanov a zatvoriť ich vojenskú základňu Guantánamo," upozorňuje publicista.

"Ja vám sľubujem, že v úsilí o mier a spravodlivosť nikdy nepoľavím. Od vás chcem len maličkosť. Aby ste neklesali na duchu a podpísali petíciu. Je to to najmenej, čo môžete urobiť pre to, aby v tomto štáte nezlomili posledné zvyšky odporu k militarizmu," uzavrel Chmelár.

Jozef Lenč: 2021 je rokom politického zmaru!
"Hľadiac na rok zmaru, politický rok 2021 na Slovensku, niet výstižnejšieho hodnotenia našej súčasnej mizérie," píše politológ Jozef Lenč a cituje z knihy spomienok Petra Pitharta s názvom Po devětaosmdesátém. Krátky úryvok podľa neho úplne... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.