Západ prinútil Putina hrať vabank
23 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Spojené štáty americké podľa Vladimíra Putina zareagovali pozitívne na predložený návrh Ruska rokovať o bezpečnostných zárukách, ktoré podľa neho obsahujú zastavenie rozširovania NATO na východ.Túto informáciu priniesol cas.sk

Putin chváli postoj západu, ale na druhej strane ho karhá

Prezident Ruskej federácie začal svoj príhovor v pozitívnom slova zmysle. „Zatiaľ sme boli svedkami pozitívnych reakcií. Americkí partneri nám povedali, že sú pripravení na takéto rokovania už začiatkom budúceho roka," spomenul v súvislosti s rokovaniami, ktoré sa majú začať v januári v Ženeve.

Ako je zvýraznené, Severoatlantická aliancia (NATO) je otvorená pre akúkoľvek krajinu, ktorá splní príslušné podmienky. V tomto kontexte Putin obvinil Západ „že Ukrajinu sa snaží urobiť protiruskou, vyzbrojuje ju modernými zbraňami a vymýva mozgy tamojšiemu obyvateľstvu". Šéf Kremľa má obavy, že takto západom vyzbrojení takzvaní „jastrabi“ na Ukrajine by sa mohli rozhodnúť zmocniť sa pomocou zbraní získaných zo západu separatistických republík na východe Ukrajiny a možno aj Krymu, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014.

Obvinenia voči Ukrajine 

Ukrajinské štátne orgány Putin obvinil z vytláčania ruskojazyčných obyvateľov z oblastí, ktoré historicky obývali. “Ukrajina prijala zákon o pôvodných obyvateľoch, čím vyhlásila Rusov žijúcich na tomto území za nepôvodných obyvateľov – podobne aj Poliakov, Maďarov a Rumunov," nechal sa počuť.

Ruský prezident poprel, že plánuje zaútočiť na Ukrajinu, avšak rozšírenie NATO o Ukrajinu a rozmiestnenie zbraní na jej území považuje za prekročenie takzvanej "červenej čiary".

M. Dzurinda podnecuje ďalšiu vojnu. A pokojne sa pohybuje po svete...
Mikuláš Dzurinda je podľa portálu napalete.sk vojnový štváč a prisluhovač cudzích záujmov. Namiesto pokánia a bázne pred spravodlivým trestom za napomáhanie ku genocíde v Juhoslávii dnes sa dnes zviditeľňuje výzvami na ďalšie používanie vojenskej... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Spolupráca s Čínou

Ako pokračoval, Minské dohody sú jedinou možnosťou riešenia konfliktu v Donbase, Ukrajina ich však podľa neho nechce dodržiavať. Na tlačovej konferencii taktiež oznámil, že Rusko spolupracuje s Čínou na vývoji technologicky pokročilých zbraní.

„Čínske ozbrojené sily sú do veľkej miery vybavené tými najmodernejšími zbraňovými systémami.Niektoré špičkové druhy zbraní dokonca vyvíjame spolu," podotkol Putin.

Ruský šéf diplomacie: Tieto bitky zvádzame na svetovej scéne! Ako je to naozaj?
Napätie medzi Ruskom a mnohými západnými krajinami rastie. Ale existuje nádej, že novoohlásené rozhovory s USA by mohli znížiť riziko eskalácie a posilniť stabilitu v Európe. Uviedol to v rozhovore pre portál RT ruský minister zahraničných... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.