Nový predvolebný prieskum. Kto koho „odpálil“?  
23 | 12 | 2021 I Ján Papuga

V prípade konania parlamentných volieb v tomto čase by bola víťazom strana Hlas - SD. Nasledoval by ju Smer - SD a potom s výrazným rozdielom strana SaS. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis pre Zoznam.sk, ktorý sa realizoval 17. - 22. 12. 2021. Informácie o prieskume zverejnili topky.sk.

19,9 % respondentov uviedlo, že by volilo Hlas-SD (získal by 35 mandátov). Druhý by skončil Smer-SD so ziskom 16,8 % (29 mandátov). Tretie miesto by obsadila strana SaS, avšak od druhého Smeru ju delí priepastný rozdiel (iba 8,8 %, 15 mandátov).

Vieme fungovať aj „bez Borisa“, ale nie dva roky, hovorí šéf OĽaNO
Hnutie Sme rodina treba rešpektovať, tiež chce plniť svoje predvolebné sľuby. Bez nich by nemalo zmysel pokračovať v koalícii. V rozhovore pre TASR to uviedol líder OĽANO a minister financií Igor Matovič. Dodal, že kým bol on premiér, Sme rodina... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | TASR

Strany OĽaNO a Sme rodina by dostali len po 6,1 % hlasov (11 kresiel). Tesne za nimi by skončilo Progresívne Slovensko (6 %), KDH s 5,9 %, Republika s 5,8 % a Aliancia s 5,5 %. Všetkým týmto stranám by pripadlo po 10 mandátov. Brány parlamentu by ako poslední prekročili kotlebovci z ĽSNS so ziskom 5,2 % (9 mandátov).

Pod hranicou zvoliteľnosti sú: SNS (3,8 %), Za ľudí s 3,6 %, Dobrá voľba (3,2 %). Zvyšné strany by dostali od voličov menej ako 3 percentá hlasov.

Preferencie sú vyrátané z 58-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 23 % respondentov, voliť by určite nešlo 19 %.

Rozpočet na rok 2022 je štedrý ku kamarátom
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak by, ako uvádza cas.sk, prijal vyšší rozpočet peňazí na podporu zamestnanosti alebo sociálnu pomoc v rámci rozpočtu na rok 2022, ale ako sa sám vyjadril, je napriek všetkému, čo prijatiu... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.