Rozpočet na rok 2022 je štedrý ku kamarátom
23 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak by, ako uvádza cas.sk, prijal vyšší rozpočet peňazí na podporu zamestnanosti alebo sociálnu pomoc v rámci rozpočtu na rok 2022, ale ako sa sám vyjadril, je napriek všetkému, čo prijatiu rozpočtu predchádzalo, spokojný.

Minister je spokojný s tým, že schválený zákon počíta s navýšením štyroch dôležitých príspevkov. Vyzdvihol zvýšenie opatrovateľského príspevku, príspevku na asistenciu, finančného príspevku na činnosť zariadení sociálnych služieb (ZSS) a príspevku na krízovú intervenciu. „Čo sa týka opatrovateľského príspevku, tak ten sme zvýšili za posledné dva roky zo 430 eur na 508 eur. To je plus 18 %, plus 78 eur v priemere," porovnal minister.

Ďalším dôležitým aspektom je, že príspevok na asistenciu sa zase zvýšil zo 4,18 eura na hodinu na 4,82 eura na hodinu, pričom približne v priemere na jednu osobu to vychádza na 90 eur mesačne. Príspevok na krízovú intervenciu, pomoc pre týrané deti a ženy či pre bezdomovcov sa zvýšil zo 150 eur na 250 eur, čo je o 67 % viac.Píše ďalej cas.sk.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/22/biely-dom-my-nie-sme-agresivni-ale-oni

„A priemerný príspevok pre ZSS – to je finančný príspevok, ktorý ide najmä na platy zamestnancov – sme za posledné dva roky zvýšili zo 364 eur na 436 eur v roku 2022," uviedol minister Krajniak s tým, že tu ide o 20-percentné zvýšenie.

„Je to veľmi výrazné zvyšovanie príspevkov, čo aj v pandémii určite všetkým pomôže," okomentoval minister.

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.