Paul Craig Roberts: Došlo k radikálnej zmene v prístupe Kremľa k Západu!
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Washington je zaslepený svojou aroganciou! Píše americký publicista Paul Craig Roberts. Ak si Biely dom myslí, že Rusko blafuje, okamih pravdy dopadne na nepripravený Washongton.

Experti na Rusko, či len rusofóbovia?

Ako som už niekoľko rokov predpovedal, mierna reakcia Kremľa na bezdôvodné provokácie USA/NATO presvedčila Washington, že Rusko netreba brať vážne. Povedal som, že výsledkom by bolo, že USA zájdu príliš ďaleko a že Rusko bude musieť silne zakročiť. To sa teraz stalo, cituje publicistu portál prvnizpravy.cz.

Kremeľ hovorí „alebo inak“. Toto od mainstreamových amerických a európskych médií nebudete počuť. V dnešnej dobe sú takzvaní „experti na Rusko“ len rusofóbovia zbierajúci granty z vojensko-bezpečnostného komplexu.

Západná ignorácia reality

David Johnson, ktorý denne publikuje zoznam akademických a žurnalistických článkov o americko-ruských záležitostiach, nie je ochotný narušiť falošný pocit bezpečia svojich kolegov tým, že zahrnie moje články, píše Paul Craig Roberts. Máme teda situáciu úplnej západnej ignorancie reality, ktorou je návrat kubánskej raketovej krízy.

Možno si spomínate, že som hlásil, že pred tromi rokmi Putin odhalil mimoriadne strategické a konvenčné zbraňové systémy, ktoré Rusko zavádzalo do výroby a rozmiestňovalo. USA nemajú s týmito systémami žiadnu skúsenosť a ani žiadne systémy, ktoré by mohli tým ruským čeliť.

Ruská armáda urobila ďalší krok vpred
Rusko v rámci cvičenia podľa portálu spravy.rtvs.sk úspešne odpálilo riadenú strelu z ponorky Petropavlovsk- Kamčatskij Ruská ponorka úspešne zrealizovala odpálenie riadenej strely s plochou dráhou letu Kalibr z Japonského mora na cieľ vzdialený... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Norbert Pančík

Nepriateľ môjho nepriateľa...

Tiež som uviedol, pojračuje publicista, že agresivita Washingtonu voči Rusku a Číne zviedla tieto dve krajiny dohromady. Videli sme to pred niekoľkými dňami, keď čínsky prezident Si Ťin-pching plne podporil ruskú požiadavku na bezpečnosť a opísal čínsko-ruské vzťahy ako „vyššie ako aliancia“.

Inými slovami, Washington, dlho stratený vo svojej arogancii, sa teraz ocitá medzi dvomi mlynskými kameňmi.

Nastal okamih pravdy

Citoval som strohé podmienky, ktorými námestník ruského ministra zahraničných vecí Rjabkov oznámil ruské ultimátum. Teraz Dmitrij Kiseljov dodáva: „Rusko urobilo ponuku Spojeným štátom, ktorú nemožno odmietnuť. Okamih pravdy nadišiel."

Ak má  Biely dom v ušiach vosk alebo si myslí, že Rusko blafuje, okamih pravdy dopadne na nepripravený Washington.

Pavol Slota: Vojnoví štváči a trójske kone USA z radov slovenských ministrov
Naozaj žijeme v dobe, v ktorej nám už nikto nič negarantuje? Pýta sa vo svojom blogu na stránkach portálu pravda.sk politik Pavol Slota. Západná agresia vyvolávajúca rusofóbiu USA ako svetová veľmoc, tá „najslobodnejšia, najdemokratickejšia a... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

--------------------------

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.