Pavol Slota: Vojnoví štváči a trójske kone USA z radov slovenských ministrov
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Naozaj žijeme v dobe, v ktorej nám už nikto nič negarantuje? Pýta sa vo svojom blogu na stránkach portálu pravda.sk politik Pavol Slota.

Západná agresia vyvolávajúca rusofóbiu

USA ako svetová veľmoc, tá „najslobodnejšia, najdemokratickejšia a zároveň aj najspravodlivejšia“ krajina na planéte Zem, nemá problém odstupovať od zmlúv, ktoré sú pre ňu síce záväzné, avšak v danom čase nevýhodné…a čo by nám to malo naznačiť?

To, že USA nie sú a nikdy ani neboli žiadnym garantom celosvetového mieru a že len ICH záujmy sú dôležité! Konštatuje Slota.

Len ťažko sa dá spoliehať na to, že sa budú zaoberať problémami malého štátu niekde v strede Európy alebo že ich trápi prežitie nejakého Slovenska a nejakého slovenského národa.

Niet sa čomu čudovať, že pred vianočnými sviatkami, sviatkami pokoja a mieru, chcú zo Slovenska spraviť vysunutú základňu pre svoju armádu pri svojom vojenskom ťažení smerom na východ.

Asi konečne pochopil... národ nie je stádo oviec (povinné očkovanie zjavne neprejde)
Pozerám, Matovič mi na sociálnej sieti tyká. Aj vám, všetkým! Nejak to zaráža, keď minister financií tykaním nás všetkých nabáda na to, aby sme vyštvali našich starkých na tretie očkovanie. Ale dobre, zvykáme si. Asi pochopil. Konštatuje totiž, že... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | TASR/Ivan Brožík

Mozgová kapacita "nadčloveka" Naďa

A čo na to náš minister obrany Jaroslav Naď? Ten hneď poslušne začal hľadať lubrikačný gél, aby to americké znásilnenie mohol nazvať láskou. Nad tým sa však už netreba ani pozastavovať, pretože tento „nadčlovek“, pre ktorého sú ľudia s iným názorom dezoláti, opice a odpad spoločnosti, sa dlhodobo zasadzuje za šírenie nenávisti voči Rusku.

Budem dúfať, že pri šírení svojej militantnej agresívnej propagandy len nedopatrením pozabúda na fakt, že územie SR od nacistického besnenia oslobodila Červená armáda Sovietskeho zväzu. Avšak nehľadajme akceptovanie tohto historického faktu u niekoho, kto nemá dostatočnú mozgovú kapacitu na to, aby si uvedomil, komu má byť vďačný, že jeho prarodičia mohli žiť a množiť sa, aby sa raz mohol narodiť aj nejaký malý Jarko, píše P. Slota.

Ruská federácia je, samozrejme, pre Západ vhodný náhradník za Sovietsky zväz, veď aj tak prevažná väčšina ľudí vnímala ZSSR ako Rusko a Moskva bola hlavným mestom, tak ako ním je aj dnes. Samozrejme, že tento fakt Západ používa len vtedy, ak im vyhovuje.

Jozef Majchrák: Tomuto by sa mal policajný prezident vyhýbať ako čert krížu!
Policajný prezident zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej sa nevyhol vážnej chybe, upozorňuje vo svojom komentári pre portál postoj.sk zástupca šéfredaktora Jozef Majchrák. Hamranova tlačová konferencia Dočasne poverený policajný prezident Štefan... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Nedodržané sľuby Západu

Pokiaľ ide o skutočnosť, že sa NATO v 1990 neformálne zaviazalo nerozširovať sa smerom na východ, smerom k Sovietskemu zväzu, pre NATO neznamená nič, veď čo tam po dohodách nejakého Gorbačova s Kohlom, Bakerom a Bushom. Veď oni už nie sú pri moci a vlastne, kto bol nejaký Kohl či Baker, sa môže pýtať nejeden mladší človek.

Göebells by sa mohol učiť

Kašlime na to, že 13 zo 16 krajín vtedajšej aliancie bolo proti rozširovaniu, veď po rozpade Sovietskeho zväzu sa význam existencie NATO potichu zmenil.

Studená vojna sa síce dávno skončila, ale stále je vo výzbroji dostatok jadrových zbraní na niekoľkonásobné zničenie zemegule a pribudla nám hybridná vojna, na ktorú sa dnes zneužíva propaganda tak nehorázne, že by sa pri dnešných novinároch a politikoch hanbil aj sám Göebells.

Harabin ostro o Lipšicovi, Klimentovi a Kaliňákovi
Exminister spravodlivosti a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin nedávno zverejnil vo forme krátkeho videa svoj názor na rozklad právneho štátu v SR, ktorý zaujal aj redakciu HD. Vo svojom príspevku ostro kritizuje nielen súčasné pôsobenie... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ivan MIhale

Protiruská aliancia

Faktom je, že Ruská federácia po nástupe Putina k moci naznačila záujem o vstup do NATO, lenže v NATO o niečo také nebol záujem. A od toho momentu je nad slnko jasné, že z prevažnej časti je dnešné NATO hlavne „PROTIRUSKÁ ALIANCIA“.

Predsa musí deklarovať nejakého silného nepriateľa, aby mala dôvod na svoju existenciu, zbrojiť a prezbrojovať, tváriť sa ako mierotvorca aj v krajinách, ktoré nie sú súčasťou aliancie.

USA - partner Talibanu

Len nechápem, že ľudia nevidia alebo nechcú vidieť fakt, že hlavným aktérom sú tie spomínané Spojené štáty americké. Nevidia alebo nechcú vidieť to, že sa USA neuspokojili s prezbrojením, na ktoré ako zámienku použili Irak, Afganistan a Líbyu. Všetko suverénne štáty, do ktorých svojvoľne prišli ako hlavný mierotvorca na čele NATO, zbaviť ľudí utrpenia od Talibanu a diktátorov.

Dnes je Taliban reálne ich partner, s ktorým vedú diplomatické rozhovory aj napriek tomu, že v uliciach „oslobodených“ štátov vládne terorom „kazateľ kalašníkov“. (To, že koľko fotografií čelných predstaviteľov štátov vysmiatych od ucha k uchu podávajúc si ruky s Kadáfim existuje, že ISIS vzniklo hlavne vďaka aktivitám osloboditeľských armád NATO a že za obrovskú časť výzbroje teroristi na blízkom východe vďačia bojovníkom za demokraciu, ktorým sa ju viac oplatilo nechať na okupovanom území, ako ju ťahať cez oceán domov, nebudem ani komentovať).

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/europa-ohluchne-oslepne-zostane-stat

Konflikt na Ukrajine - kto potrebuje takúto vojnu?

Aj keď dnes je hlavnou témou eskalácia napätia na ukrajinsko-ruskej hranici, tak dnes sa reálne armády NATO rozmiestňujú po celej šírke ruských hraníc na európskom kontinente.

Veď aj naša prezidentka bola 20.12.2021 v Litve pozrieť sa, ako sa tam má naša vojenská posádka. Na Ukrajine sa nachádzajú jednotky NATO, hlavne z USA a všetko nasvedčuje tomu, že ich úlohou nie je upokojiť situáciu, ale naopak, vyprovokovať stret medzi Ukrajinou a Ruskom, 6 tisíc km od územia USA.

Ja sa pýtam, kvôli čomu potrebujú takúto vojnu? Čo je ich skutočným zámerom a kto z toho bude najviac profitovať? To naozaj Donbas má byť zámienkou na ešte rozsiahlejšiu celosvetovú krízu? Z akého dôvodu členské krajiny EÚ verejne neprotestujú proti krokom USA na Ukrajine?

Nie je súčasná stupňujúca sa energetická kríza v EÚ dostatočným dôvodom, aby sa EÚ, ktorá je energeticky závislá práve od Ruskej federácie, dôrazne ohradila proti krokom USA zneužívajúcich NATO na vyvolanie konfliktu na európskom kontinente?

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/moskva-washington-nato-dusna-atmosfera

Je Ukrajina pre Dombas skutočným domovom?

Veď pre Boha, keď sa chcú obyvatelia Donbasu odčleniť od Ukrajiny, nech sa páči, veď Ukrajina sa tvári ako demokratická republika a ak mohlo vzniknúť Kosovo pod taktovkou USA, prečo tomu tak nemôže byť aj v tomto prípade pod dohľadom napr. Ruska?

Ak sme sa mohli my Slováci a Česi mierovou cestou rozdeliť, prečo to nevedia oni? Prečo prezident Zelenský strieľa do svojich občanov? To je ten správny spôsob, ten demokratický spôsob, ako týchto obyvateľov presvedčiť o tom, že sú Ukrajinci a Ukrajina je ich skutočným domovom?

Toto nemôžu myslieť ani zo srandy!

Majú Rusi ešte priestor na cúvanie?

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/polsko-skonci-s-dlhym-nosom-ukrajina-aj-my-s-nim

Takže všetky diplomatické vyjednávania alebo lepšie povedané požiadavky zo strany Ruskej federácie končia zmetené zo stola, zatiaľ čo sa Západ necháva počuť, že Rusko by malo začať vyjednávať. Lenže, čo ak Rusi už nemajú kam cúvnuť. Čo ak sa tá struna napína už príliš dlho a až príliš intenzívne.

Dňa 21.12.2021 Rusi odstavili plyn pre Nemecko cez plynovod Jamal, asi aby Nemcom naznačili, kto je na koho strunke…a čo bude zajtra? Čo ak niekoho (tým nemyslím jedinca) napadne v snahe vyvolať konflikt a spraví provokačnú akciu s nedozernými dôsledkami a sled nasledujúcich odvetných opatrení už Stoltenberg nebude schopný zastaviť (ako by aj mohol)? To, čo by mohlo nasledovať, prinesie smrť hlavne nevinných ľudí.

Trójske kone USA

Ideme reálne skúšať politiku zastrašovania na ruského po zuby ozbrojeného medveďa? Na medveďa, ktorý, vďaka Bohu, zatiaľ s chladnou hlavou, aj napriek svojej technologickej prevahe, pristupuje ku všetkým provokáciám zdržanlivo a trpezlivo upozorňuje štáty ako napr. Slovensko, aby sa hlúpo nenechalo zneužívať agresormi hlavne z USA.

Slovensko nemôže v žiadnom prípade dovoliť, aby trójske kone USA – Naď a Korčok – doviedli Slovensko k podpisu obrannej zmluvy s agresívnymi USA. To by mohol byť začiatok nášho konca.

Prišlo zúčtovanie Ruska a NATO po studenej vojne. Západ si však musí uvedomiť jednu zásadnú zmenu!
Geopolitický pomer síl sa zmenil! Na pozadí nedávneho vojnového zdesenia o Ukrajinu predložila Moskva sériu návrhov. Teraz záleží na Západe, aké riešenie si vyberie. Nesmie však zabúdať, že slabé Rusko z éry po studenej vojne, z 90-tych rokov, je... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

-------------------------------

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme, redakcia HD.