Ruská armáda urobila ďalší krok vpred
22 | 12 | 2021 I Norbert Pančík

Rusko v rámci cvičenia podľa portálu spravy.rtvs.sk úspešne odpálilo riadenú strelu z ponorky Petropavlovsk- Kamčatskij

Ruská ponorka úspešne zrealizovala odpálenie riadenej strely s plochou dráhou letu Kalibr z Japonského mora na cieľ vzdialený viac ako 1 000 kilometrov na ruskom cvičisku na pobreží. Uviedlo to velenie Tichooceánskeho loďstva ruského vojenského námorníctva.

Úspešné odpálenie strely

Strela bola odpálená z najnovšej konvenčnej ponorky pomenovanou Petropavlovsk- Kamčatskij, ktorú námorníctvo prevzalo z výroby pred dvoma rokmi. Plavidlo s dieselom – elektrickým pohonom s výtlakom 3 900 ton patrí jednoznačne k najtichším na svete a dokáže sa ponoriť až do neuveriteľnej hĺbky 300 metrov.Ako uvádza náš zdroj . 

Pri nočnom požiari DSS v Osadnom zomrel jeden muž, ôsmi sa ťažko zranili
Požiar, ku ktorému došlo v skorých raných hodinách v utorok v Domove sociálnych služieb (DSS) v obci Osadné v okrese Snina, si vyžiadal jednu obeť a ôsmi sa ťažko zranili. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. "Oheň vznikol krátko pred 3.00... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ivan Mihale/tasr

Spor s Japonskom o južnú časť Kurilských ostrovov

Agentúra Reuters hneď spojila toto cvičenie ruskej ponorky s územným sporom s Japonskom o južnú časť Kurilských ostrovov, ktoré Tokio označuje za svoje Severné teritóriá. Spor o súostrovie, ktoré na konci druhej svetovej vojny obsadili sovietski vojaci, dodnes bráni uzavretiu mierovej zmluvy medzi oboma štátmi.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/21/europa-ohluchne-oslepne-zostane-stat

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.