Koaličný poslanec: SaS má pocit, že zjedla všetku múdrosť sveta
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Vraciame sa do starých koľají! Tam, kde sme boli zhruba pred rokom. Skonštatoval poslanec za hnutie Sme rodina Peter Pčolinský pre Hospodárske Noviny. Vzťahy podľa neho nie sú ideálne a vládnutie vôbec nie je jednoduché.

Sme tam, kde sme boli pred rokom?

"Mám pocit, že sa vraciame do starých koľají. Situácia najskôr bola lepšia, ale vraciame sa tam, kde sme boli zhruba pred rokom. Veľmi dobre si pamätám, že práve pred Vianocami minulého roka sme sedeli v úzkom kruhu, nebudem menovať s kým všetkým z iných koaličných strán, a vyzeralo to veľmi zle," porovnáva situáciu spred roka a dnes predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina a podpredseda výboru pre obranu a bezpečnosť.

Vtedy podľa neho padali rôzne ultimáta typu buď ja, alebo on, a skončilo sa to rozpadom vlády. "Mám pocit, že opäť sa blížime k niečomu podobnému. Vzťahy nie sú ideálne. Mnohí majú príliš vysoké egá," hovorí.

P. Pčolinský priznáva, že vláda musí urobiť maximum, aby zvládla pandémiu, nezomierali ľudia a aby z ekonomickej stránky necítili krízu, ktorá tu reálne je. "My ako politici by sme mali prestať otravovať ľudí svojimi vyhláseniami, hádkami a bolo by fajn, keby sa niektorí prestali zaoberať sami sebou, lebo to ľudí irituje. Ja sa im nečudujem, lebo to irituje aj mňa," konštatuje Pčolinský.

MUDr. Bukovský: Okamžite preskúmajte konanie MZ SR a vyvoďte zodpovednosť
MUDr. Igor Bukovský zasiela výzvu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Žiada v nej, aby okamžite preskúmali konanie Ministerstva zdravotníctva SR a vyvodili zodpovednosť voči jeho predstaviteľom, ktorí nezodpovedným usmernením zrejme... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Robíme všetko pre to, aby očkovanie nebolo povinné

Ak sa zavedie povinné  očkovanie, bude to musieť podľa poslanca vysvetľovať minister zdravotníctva alebo hlavný hygienik, ktorí to môžu urobiť vyhláškou. 

"My robíme všetko pre to, aby sa to nestalo. Osobne si myslím, že to je cesta do pekla. Plne si uvedomujeme, že ľudia by sa mali očkovať, celý čas ich na to vyzývame. No naozaj si nemyslím, že by sme ich pod hrozbou sankcií mali nútiť," nemení svoj názor poslanec.

Podľa Pčolinského Sme rodina nie je v koalícii kvôli tomu, aby kývli na každú hlúposť. "Koalícia nie je manželstvo z lásky, ale z rozumu, každá strana má iný pohľad. Napríklad strana Za ľudí je za povinné očkovanie, veľmi tvrdo to presadzuje, SaS je rozdelená, názory sú rôzne, a to isté platí aj pre OĽaNO. U nás je pravý opak, nie sme za povinné očkovanie," zdôraznil.

Reforma nemocníc? Absurdity a vzdušné zámky, hodnotí šéf združenia
Sú to vzdušné zámky! Kritizuje nedostatky pri pripravovanej optimalizácii siete nemocníc lekár a predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský pre Hospodárske Noviny. Na riziká upozorňovali odborníci už dávno "Od začiatku, ako... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Blokovanie reforiem

Podľa Pčolinského reformy, ktoré prechádzajú parlamentom, ani nie sú reformy. "Súdna mapa je len štvrtá verzia niečoho, čo sa na pôvodný plán vôbec nepodobá. Čo sa týka zdravotníctva, odmietam, aby sme nemocnice odovzdali finančným skupinám. Ak v návrhu vidím, že o tom, kde bude aké oddelenie, bude rozhodovať „nezávislá komisia“ zložená aj zo zástupcov súkromných nemocníc a ich stanovisko bude záväzné, mám pocit, že sme sa zbláznili," varuje politik.

"Štát nebude mať kontrolu nad zdravotníctvom, ale rozhodne nejaká komisia?" pýta sa. Podľa neho je to privatizácia zdravotníctva a len sa tvárime, že ide o reformu.

"Dali sme si urobiť prieskum, z ktorého vyplynulo, že každý štvrtý človek netuší, o čom je optimalizácia nemocníc. Ľudia tomu nerozumejú a ja tiež nechápem, čo má byť výsledkom. Mne nestačí, ak niekto povie, že bude lepšie," konštatuje.

I keď kritika pri blokovaní reforiem prišla od Igora Matoviča, Pčolinský tvrdí, že OĽaNO je pre Sme rodina naďalej najbližší koaličný partner. "Dnes nachádzam viac ako 80-percentnú zhodu s názormi OĽaNO na jednotlivé témy. So stranou SaS je to veľmi ťažké, jej členovia majú pocit, že zjedli všetku múdrosť sveta," hodnotí poslanec na záver.

Europoslanec upozorňuje: Slovensko tu nie je na to, aby robilo baranidlo USA proti Rusku!
Nechceme americké vojenské základne na Slovensku! Upozorňuje v statuse na sociálnej sieti europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík. Reaguje tak na správy, že koalícia chce uzavrieť s USA dohodu o obrannej spolupráci, ktorá umožní... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.