Europoslanec upozorňuje: Slovensko tu nie je na to, aby robilo baranidlo USA proti Rusku!
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Nechceme americké vojenské základne na Slovensku! Upozorňuje v statuse na sociálnej sieti europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík. Reaguje tak na správy, že koalícia chce uzavrieť s USA dohodu o obrannej spolupráci, ktorá umožní Američanom využívať slovenskú infraštruktúru.

Zaujímavé podľa neho je, že túto zmluvu zase vytiahli práve teraz pri vyhrotení situácie na Ukrajine a sľuboch USA posilniť východné krídlo NATO. Europoslanec píše, že v podstate ide o podobnú dohodu o rozmiestnení americkej armády na území Slovenska, akú chcela presadiť ešte predchádzajúca vláda Roberta Fica. Vtedy sa tomu dokázalo zabrániť najmä vďaka silnému opozičnému tlaku.

Je to v záujme Slovenska? 

"Iba 110 miliónov dolárov za 10 a viac rokov americkej vojenskej prítomnosti na Slovensku?! To je ako keby ste prenajali celý svoj dom nejakým ozbrojencom za 5 eur mesačne a ešte sa svojej rodine chválili, že ako výhodne ste to vymysleli," konštatuje Uhrík.

Europoslanec upozorňuje, že našu suverenitu a nezávislosť nemôžeme predať. Ani za 110 miliónov, ani za 110 miliárd! "Lebo tí, čo nám tie peniaze ponúkajú, veľmi dobre vedia, že je to pre nich výhodné a že na tom časom získajú oveľa viac." 

Reforma nemocníc? Absurdity a vzdušné zámky, hodnotí šéf združenia
Sú to vzdušné zámky! Kritizuje nedostatky pri pripravovanej optimalizácii siete nemocníc lekár a predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský pre Hospodárske Noviny. Na riziká upozorňovali odborníci už dávno "Od začiatku, ako... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Staneme sa bojiskom

Podľa Uhríka sa Slovensko stane bojiskom pre US Army. "Rozložia si tu sklady, zbrane, rakety. A keď bude konflikt, bude sa bojovať a zomierať u nás, nie u nich. Okrem toho, budú nás mať pod neustálym dohľadom a vojenskou kontrolou. Kedykoľvek bude treba, budú môcť nasadiť vojsko na „ochranu demokracie“ a výmenu vlády," varuje politik.

Uhrík hovorí, že o strategických a jadrových zbraniach v dohode síce zmienka explicitne uvedená nie je, ale kto zistí, čo reálne obsahujú americké sklady zbraní? "Ak budú mať plne k dispozícii dopravné body a kontrolu skladov, nebudeme môcť urobiť kontrolu bez ich súhlasu!?" pýta sa.

Môžu si teda podľa europoslanca priviezť čokoľvek. "Ešte jedna zaujímavá informácia - okolie letísk Malacky-Kuchyňa a Sliač patrí medzi najhustejšie obývané oblasti. Určite sa im nebude pozdávať, ak by sa tieto zariadenia v ich blízkosti stali vďaka americkému tlaku a servilnosti slovenskej vlády terčom konkurentov NATO/USA," uviedol Uhrík aj v rozhovore pre agentúru Sputnik.

Maďarsko ďakuje Slovensku za rekordné tržby. Čo je na Slovensku zakázané, za hranicami je povolené
O cezhraničnom nákupnom turizme pred Vianocami píše denník Ma7.sk, ktorý informuje maďarskú komunitu žijúcu na Slovensku o dianí na Slovensku a v Maďarsku. Reštriktívne opatrenia slovenskej vlády pred Vianocami priniesli podľa neho rekordné príjmy... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Čelíme hrozbe z východu?

"Pokiaľ ide o otázku Ruska a Bieloruska, tak tieto štáty vôbec nevnímame ako hrozbu. Práve naopak, vytrvalo voláme po obnove dialógu a spolupráce. Pre Slovensko je predsa lepšie mať aj s východnými štátmi radšej dobré ako zlé vzťahy," uvádza politik. 

„Už toho protiruského besnenia naozaj stačilo! Európa je náš kontinent. Žijeme tu my, nie Američania. Máme právo rozhodnúť sa pre dobré vzťahy s Ruskom. Nechceme a nesmieme byť len bojiskom pre presadzovanie záujmov Ameriky,“ vyjadril svoj názor aj v Európskom parlamente.

Európania aj Slováci musia podľa Uhríka pochopiť, že bez dobrých vzťahov s Ruskom pokoj v Európe nikdy nebude a že tu nie sme na to, aby sme robili baranidlo USA proti Rusom. "Americké základne na Slovensku? V žiadnom prípade!" Uzavrel Uhrík.

Diktát Bruselu sa nekoná, tak nech sa naši politici nevyhovárajú, myslí si právnička
Ak zavedú povinné očkovanie, nebude to EÚ, ale naša vláda! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti právnička. Vakcinačné okienko z dieľne EÚ "Tak si to skúsme zhrnúť," píše Judita Laššáková. "Distribúcia experimentálnych vakcín proti... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

-----------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.