Ján Baránek a ďalší spúšťajú petíciu na ochranu detí. Že pred čím?
22 | 12 | 2021 I Gabriela Fedičová

Petíciu proti vakcinácii detí a mládeže do 18 rokov experimentálnymi vakcínami proti COVIDu 19 zostavil petičný výbor, predsedom ktorého je Ján Baránek. Autori ňou reagujú na iniciatívu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, ktorý chce očkovať deti od piatich rokov. Cieľom petície je zabrániť akejkoľvek forme diskriminácie a segregácie detí a mládeže.

Petičný výbor je v zložení: predseda výboru - RNDr. Ján Baránek, MUDr. Ján Lakota, CSc., Ing. Juraj Štubniak, Mgr. Miroslav Belička a Richard Jaroušek.

Petíciou oslovujú prezidentku Slovenskej republiky, Národnú radu Slovenskej republiky, Vládu Slovenskej republiky, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Žiadaú ich, aby ako kompetentné orgány verejnej moci v zmysle ust. §-u 5 ods.5 Zákona o petičnom práve v zákonnej lehote petíciu prešetrili a prijali príslušné opatrenia vrátane uplatnenia zákonodarnej iniciatívy a iných vhodných aktivít vo veciach celospoločenského a verejného záujmu.

Predmet petície

Predmetom verejného alebo iného spoločného záujmu je v prípade petície nasledovné: zabránenie očkovania – vakcinácie proti COVIDu-19 u detí a mládeže do veku 18 rokov. Zabránenie akejkoľvek formy diskriminácie a segregácie detí a mládeže, ako žiakov základných škôl a študentov stredných škôl z dôvodu nezaočkovania experimentálnymi vakcínami proti COVIDu-19.

Zabezpečenie rovnoprávnosti prístupu detí a mládeže k výchove a vzdelávaniu bez ohľadu na ich zaočkovanosť experimentálnymi vakcínami proti COVIDu 19. Zabezpečenie absolútnej dobrovoľnosti pri rozhodovaní detí, mládeže a ich zákonných zástupcov (rodičov) o podstúpení vakcinácie experimentálnymi vakcínami proti COVID 19.

Podpisom petície sa vyslovuje rozhodný a zásadný nesúhlas s použitím experimentálnych vakcín proti COVIDu-19 na vakcináciu detí a mládeže vo veku do 18 rokov. A to - pokiaľ k rozhodnutiu detí, mládeže a ich zákonných zástupcov o použití a aplikácii vakcíny nedôjde striktne pri dodržaní absolútnej dobrovoľnosti rozhodnutia, bez akýchkoľvek iných vplyvov. 

Vrátane poskytovania akýchkoľvek benefitov pre prípad zaočkovania, vrátane akéhokoľvek podmieňovania prístupu detí a mládeže k výchove a vzdelávaniu vzhľadom na ich zaočkovanosť vakcínou proti COVIDu-19 a vrátane uplatňovania akýchkoľvek foriem propagandy a presviedčania o nutnosti zaočkovania vakcínou proti COVIDu-19. A to najmä bez vyváženého poskytovania informácií týkajúcich sa aj negatívnych a vedľajších účinkov spojených s aplikáciou vakcín proti COVIDu-19.

Asi konečne pochopil... národ nie je stádo oviec (povinné očkovanie zjavne neprejde)
Pozerám, Matovič mi na sociálnej sieti tyká. Aj vám, všetkým! Nejak to zaráža, keď minister financií tykaním nás všetkých nabáda na to, aby sme vyštvali našich starkých na tretie očkovanie. Ale dobre, zvykáme si. Asi pochopil. Konštatuje totiž, že... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | TASR/Ivan Brožík

Na čo sa odvolávajú

Autori petície sa odvolávajú na nasledovné: "Vakcíny proti COVID-19 boli vyvinuté za obdobie v trvaní 6 až 12 mesiacov. Štandardný vývin vakcín trvá 8 – 12 rokov. Vakcíny boli schválené podmienečne, vzhľadom na vyhlásenú situáciu pandémie. Je otázne, či daný proces môžeme nazvať pandémiou, a to vzhľadom na zmenu definície, ktorá nezodpovedá štandardom. Ide o tzv. experimentálnu fázu podávania vakcín. To znamená, že ide o schválený  dočasný proces použitia vakcín, ktorý v histórii  ľudstva nemá paralelu.

Zároveň podľa autorov pri mRNA  vakcínach sme sa stretli s týmito fenoménmi:

Ide o prvé použitie PEG (polyetylén glykolu) v injekcii vôbec.
Ide o prvé použitie mRNA technológie vo vakcíne proti infekčnému agensu.
Prvý raz v histórii boli použité predbežné, a nie definitívne údaje o účinku a nežiaducich efektoch vakcín.
Ide o prvú vakcínu, u ktorej (po jej aplikácii) nie sú uvedené jednoznačné údaje o redukcii infekcie, redukcii prenosu vírusu a znížení úmrtnosti.
Ide o prvú vakcínu s geneticky modifikovanými polynukleotidmi použitú v ľudskej populácii.
Ide o prvý produkt vôbec, ktorý firma Moderna uviedla na trh.

Autori petície tvrdia, že skúsenosti z krajín, kde boli tieto vakcíny použité vo väčšej miere ako na Slovensku ukazujú, že vakcinácia nezabraňuje šíreniu vírusu, pričom aj zavakcinovaní môžu mať ťažší priebeh ochorenia, končiaci hospitalizáciou. Tvrdia, že dokonca, v jednej najzaočkovanejších krajín sveta, v Izraeli, premiér krajiny vyhlásil, že očkovanie problém Covidu nevyrieši a odvolal sa aj na skúsenosti z Veľkej Británie.

"Pri používaní vakcín v dospelej populácii Slovenska sa za 8 mesiacov (koniec augusta 2021) vyskytlo veľmi veľa nežiaducich účinkov, z ktorých viaceré sa skončili úmrtím vakcinovaných. Za tieto nežiaduce účinky nikto (farmaceutickými firmami počínajúc) nenesie nijakú zodpovednosť.  Chceme toto u našich detí?!" Uvádza sa v texte petície.

"Vzhľadom na vyššie uvedené považujeme použitie mRNA vakcíny/vakcín u detí za absolútne kontraindikované. Vzhľadom k tomu je nevyhnutné rešpektovať absolútnu dobrovoľnosť pri rozhodovaní detí, mládeže a ich rodičov o podstúpení vakcinácie, a to pri zabezpečení komplexnej informovanosti o všetkých, aj negatívnych a nežiadúcich vedľajších účinkoch vakcín," pokračuje petícia.

Europoslanec upozorňuje: Slovensko tu nie je na to, aby robilo baranidlo USA proti Rusku!
Nechceme americké vojenské základne na Slovensku! Upozorňuje v statuse na sociálnej sieti europoslanec a predseda hnutia Republika Milan Uhrík. Reaguje tak na správy, že koalícia chce uzavrieť s USA dohodu o obrannej spolupráci, ktorá umožní... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Odvolávajú sa na ústavu a medzinárodné dokumenty

Podľa autorov je neprípustné, aby okolnosť, či žiak alebo študent je zaočkovaný proti COVIDu-19, bola akýmkoľvek kritériom pre určenie alebo obmedzenie jeho prístupu k výchove a vzdelávaniu.

A odvolávajú sa na Ústavu Slovenskej republiky, podľa ktorej má každý právo na vzdelanie. A na medzinárodné dokumenty práva Európskych spoločenstiev, ku ktorým pristúpila aj Slovenská republika a ktoré sa dotýkajú práva na vzdelanie a rovnoprávnosti prístupu ku vzdelaniu a výchove.

Tiež na Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, Dohovor o zákaze diskriminácie v oblasti vzdelávania (UNESCO 1960), Dohovor o právach dieťaťa z roku 1989 a tiež aj Dohovor o právach osôb so zdravotným  postihnutím.

Petíciu môžete podporiť tu

MUDr. Bukovský: Okamžite preskúmajte konanie MZ SR a vyvoďte zodpovednosť
MUDr. Igor Bukovský zasiela výzvu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Žiada v nej, aby okamžite preskúmali konanie Ministerstva zdravotníctva SR a vyvodili zodpovednosť voči jeho predstaviteľom, ktorí nezodpovedným usmernením zrejme... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

----------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.