Asi konečne pochopil... národ nie je stádo oviec (povinné očkovanie zjavne neprejde)
22 | 12 | 2021 I TASR/Ivan Brožík

Pozerám, Matovič mi na sociálnej sieti tyká. Aj vám, všetkým! Nejak to zaráža, keď minister financií tykaním nás všetkých nabáda na to, aby sme vyštvali našich starkých na tretie očkovanie. Ale dobre, zvykáme si. Asi pochopil. Konštatuje totiž, že "zavedenie povinného očkovania proti ochoreniu COVID-19 by zásadným spôsobom nezvýšilo zaočkovanosť a nakoniec by bolo iba o rozdávaní pokút."

Agentúra TASR vysvetľuje, čo Matovič "asi" pochopil. Podľa nej "vicepremiér a minister financií Igor Matovič (OĽANO) dodal, že povinné očkovanie je však legitímna téma."

Legitímna, ale bez šance

"Šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) povinné očkovanie odmieta. Podobne to vidí aj líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Hovorí, že vláda by povinným očkovaním podporovala a podnecovala korupciu."

Kollár je podľa TA SR za slobodné rozhodnutie ľudí. "Človek by sa mal rozhodnúť sám, či sa dá alebo nedá zaočkovať. Nie sme za povinné očkovanie. Som radšej za to dať ľuďom za očkovanie 300 eur, ako by sme ich mali zákonom do toho nútiť," vyhlásil pre TASR.

Sulík jasne proti

"Som proti povinnému očkovaniu. Myslím si, že keď to raz niekto za ten svet nechce, treba to rešpektovať," zdôraznil Sulík. Povinné očkovanie podľa neho nefunguje tak, že polícia neočkovaných predvedie a pod hrozbou ich sestrička na stanici zaočkuje. "Znamená, že ak sa niekto nedá zaočkovať, zaplatí 330 eur pokutu," dodal v rozhovore pre TASR.

Ak sa niekto nechce dať očkovať a bude mať na výber zaplatiť jednorazovú pokutu a ostať nezaočkovaný, alebo dať 330 eur ako úplatok lekárovi, aby ho "akože zaočkoval", bude podľa Sulíka vyhľadávať skôr druhú možnosť. Verí, že aj toto bude súčasťou analýz, ktoré má na vládu pripraviť ministerstvo zdravotníctva.     

A zas sú na vine všetci okrem...

Príčiny nízkej zaočkovanosti vidí Matovič podľa TA SR v negatívnom postoji niektorých koaličných partnerov aj prezidentky Zuzany Čaputovej voči ruskej vakcíne Sputnik V. Poukázal na to, že nedôverčiví ľudia sa chceli dať zaočkovať aspoň Sputnikom, no odporcovia hu označovali za geopolitickú zbraň. Mnohí zo staršej generácie podľa neho inklinujú k Rusku a skôr by sa dali touto vakcínou zaočkovať. "Doplácame na ješitnosť, obmedzenosť niektorých ľudí, ktorí urobili z boja proti Sputniku doslova svätú vojnu."

Remišová a Heger chcú dôchodcov povinne zaočkovať

Strana Za ľudí bude podľa jej predsedníčky Veroniky Remišovej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku budúceho roka. Premiér Eduard Heger (OĽANO) verí, že sa mu poctivou diskusiou podarí koaličných partnerov presvedčiť na povinné očkovanie. Dodáva TA SR

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

____________

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.