Diktát Bruselu sa nekoná, tak nech sa naši politici nevyhovárajú, myslí si právnička
22 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Ak zavedú povinné očkovanie, nebude to EÚ, ale naša vláda! Upozorňuje vo svojom statuse na sociálnej sieti právnička.

Vakcinačné okienko z dieľne EÚ

"Tak si to skúsme zhrnúť," píše Judita Laššáková. "Distribúcia experimentálnych vakcín proti COVID-19 s dočasným povolením prebiehala rýchlo. Ich vývoj a distribúciu financovala Európska únia."

Sama EÚ podľa Laššákovej deklaruje, že „vývoj vakcín trvá 10 rokov“, ale proti Covid-19 povolí aj očkovacie látky, ktoré „tímy … vyvinuli v časovom rámci 12 – 18 mesiacov“. A preto „Komisia navrhuje nariadenie, ktorým sa pre klinické skúšania vakcín proti ochoreniu COVID-19 (a tiež pre liečbu ochorenia COVID-19), ktoré obsahujú GMO alebo z nich pozostávajú, dočasne povolí výnimka od určitých ustanovení smernice o GMO, to však len na obdobie, počas ktorého sa ochorenie COVID-19 bude považovať za núdzový stav v oblasti verejného zdravia“.

Laššáková upozorňuje na to, že Európska komisia jedným dychom dodáva: „Spoločný prístup EÚ bude vždy rešpektovať zásadu subsidiarity a právomoci členských štátov v politike zdravia: politiky v oblasti vakcinácie zostávajú v rukách členských štátov“. I keď sama Európska komisia dodáva, že „bude financovať výskum zameraný na nízku zaočkovanosť a nedôveru voči očkovaniu“.

Jozef Majchrák: Tomuto by sa mal policajný prezident vyhýbať ako čert krížu!
Policajný prezident zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej sa nevyhol vážnej chybe, upozorňuje vo svojom komentári pre portál postoj.sk zástupca šéfredaktora Jozef Majchrák. Hamranova tlačová konferencia Dočasne poverený policajný prezident Štefan... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

EÚ nemá právomoc rozhodnúť o zavedení povinnosti očkovania

Z toho vyvodila právnička jednoznačný záver. "Európska komisia poskytne súčinnosť v oblasti očkovacej stratégie financovaním vývoja a distribúcie vakcín do členských štátov, poskytne finančnú pomoc aj na výskum vývoja dôvery či nedôvery obyvateľov EÚ k očkovaniu a následne zaplatí aj propagáciu očkovacej stratégie."

Podľa zakladajúcich zmlúv teda EÚ podľa Laššákovej nemá právomoc rozhodnúť o zavedení povinnosti očkovania. Tú majú členské štáty. Takže iba a výlučne politici na Slovensku rozhodnú, či bude alebo nebude zavedené povinné očkovanie proti COVID-19.

Asi konečne pochopil... národ nie je stádo oviec (povinné očkovanie zjavne neprejde)
Pozerám, Matovič mi na sociálnej sieti tyká. Aj vám, všetkým! Nejak to zaráža, keď minister financií tykaním nás všetkých nabáda na to, aby sme vyštvali našich starkých na tretie očkovanie. Ale dobre, zvykáme si. Asi pochopil. Konštatuje totiž, že... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | TASR/Ivan Brožík

Mainstream už zrejme nevládze klamať o podiele nezaočkovaných, konštatuje aktivista
Denník Sme "zabúda" v reportážach o covide uvádzať podiel nezaočkovaných! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý politik a aktivista. SME už nevládze klamať? "Čo sa to deje v kontrahovanej tlači? Ani čiarka o tom, koľko z... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Diktát Bruselu sa nekoná

"Už to jednoduchšie napísať ani nejde: Slovenskí politici na Slovensku rozhodnú, či zavedú povinné očkovanie. Žiaden diktát Bruselu sa nekoná. Ak niekto chce zaviesť povinné očkovanie, nech sa k tomu postaví čelom, nech ide s kožou na trh a nech sa nevyhovára na iného," konštatuje právnička.

Čo dodať na záver k budúcej možnej vakcinačnej povinnosti na Slovensku? Laššáková má iba jednu poznámku. "Myslenie diktátora a demokrata sa líši v tom, že kým prvý nariaďuje a v prípade neuposlúchnutia trestá, druhý si je vedomý, že každé nariadenie zasahujúce do slobôd občana je potrebné vyvažovať nejakou formou satisfakcie."

"Ak totiž má občan demokratického štátu strpieť zásah do svojich slobôd vo verejnom záujme, štát musí za to občana kompenzovať, aby obnovil rovnováhu vytvorením aspoň minimálnej miery spoločenského konsenzu," uzatvára Laššáková.

Mainstream už zrejme nevládze klamať o podiele nezaočkovaných, konštatuje aktivista
Denník Sme "zabúda" v reportážach o covide uvádzať podiel nezaočkovaných! Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti bývalý politik a aktivista. SME už nevládze klamať? "Čo sa to deje v kontrahovanej tlači? Ani čiarka o tom, koľko z... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

----------------------------------

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.